ČORBA OD BUNDEVE ZA PROHLADNI JESENJI PONEDELJAK!

od Marijana

Ukoliko ste u potrazi za idealnim obrokom ovog umornog i pomalo lenjeg jesenjeg ponedeljka predlažemo vam da to bude topla, aromatična čorba od bundeve koju ćete napraviti za tren oka.

Ovaj ukusan obrok ne samo što će vas zagrejati i uneti nostalgično raspoloženje u vaš dom, već će i okrepiti vaš organizam i zaštititi ga u ovo doba virusa i prehlada.

O benefitima bundeve čitajte u našem tekstu Bundeva na jesenjoj trpezi.

Sastojci:

  • 700 g bundeve
  • pola manje glavice belog luka
  • 3 kašike ulja
  • 30 g margarina
  • 1 praziluk
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 veći krompir
  • 1l vode
  • veza peršuna i celera
  • pavlaka
  • so, biber začini

Priprema:

Bundevu iseći na kriške, posoliti, premazati margarinom i peći u rerni da omekša, a zatim je zgnječiti u pire. Na maslinovom ulju dinstati crni luk i praziluk. Zatim dodati beli luk, sitno iseckan krompir i celerov list. Preliti ključalom vodom i kuvati dok krompir ne omekša. Na kraju čorbu lagano umešati u pire od bundeve, dodati peršun i začine po želji: biber, ljutu tucanu papriku, pola kafene kašike mlevenog đumbira ili isto toliko muskantnog oraha.

Servirati čorbu dok je vruća, a u svaki tanjir možete staviti po kašiku pavlake ili krutone koje ćete napraviti tako što ćete hleb iseckati na kockice željene veličine i zapeći ih u rerni (krutone možete začiniti biberom, solju ili sa malo maslinovog ulja).

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više