DONOSIMO VAM 4 SAVRŠENA NAČINA KAKO DA UPAKUJETE PRAZNIČNE POKLONE

od Marijana

Decembar je tu, a samim tim i pripreme za predstojeće praznike postaju sve intezivnije i bliže. Kako biste spremno dočekali sezonu darivanja i kako biste se posebno istakli u tome vreme je da porazmislite i osmislite načine kako da na najbolji i najkreativniji način ukrasite i upakujete poklone za svoje najbliže.

Kako i mi jednostavno ne možemo da odolimo ovoj tradiciji rešili smo da vam pomognemo u tome i pronađemo na društvenim mrežama najzanimljivije i najkreativnije ideje koje možete realizovati kod kuće:

DEKORIŠITE IH BILJKAMA

Ukoliko ste ljubitelji minimalizma i elegantnog pakovanja dekoracija biljkama pravi je izbor za vas. Uz malo jednobojnog papira (ili papira što jednostavnijeg i svetlijeg dezena), konac, vunicu ili satensku vrpcu i nekoliko grančica bora, imele ili drugog bilja načinite posebno dekorisan poklon. Borovo grančice možete oblikovati u venčić ili ga pak kombinovati sa šišarkicama, dok na isti način možete koristiti i presovano cveće i lekovito bilje koje poseduje jednako lepe cvetove.

DEKORACIJA SUŠENIM VOĆEM

Kada smo pomenuli sušeno bilje, ne možemo, a da ne pomenemo i sušeno voće, posebno citruse. Dekorisanje poklona sušenim kriškama narandže, limuna ili grejpa prava je čar. Ne samo što će vaš poklon izgledati neverovatno elegantno, već će i mirisati tako sveže i praznično!

NATRON PAPIR I PEČATI OD KROMPIRA

Još jedan sjajan način dekorisanja poklona za kreativce jeste i pravljenje ukrasnog papira na tajj način što ćete izrezbariti pečat od sirovog krompira kojim ćete potom uz pomoć tempera ispečatirati natron papir ili bilo koji drugi jednobojni papir koji je praktičan za pakovanje. Na ovaj način možete da kreirate na stotine različitih i unikatnih dezena koji će sigurno oduševiti vaše bližnje.

PAKOVANJE POKLONA U MATERIJALE ZA ŠIVENJE

Možda i najzanimljiviji, a moglo bi se reći i trenutno najpopularniji trend koji se širi na društvenim mrežama jeste upravo pakovanje poklona u različite materijale, odnosno tekstil. Ovakav način pakovanja poznat je pod nazivom furošiki tehnika, a odnosi se na to da poklone pakujemo tako što ćemo izbeći sve one materijale koji se sporo razgrađuju i nisu prirodni. Na ovaj način ne samo što doprinosimo širenju svesti i samom očuvanju prirode, već za svoje prijatelje možemo birati najraznovrsnije tkanine i dezene koje oni potom mogu koristiti u različite svrhe – mogu sašiti sebi nešto ili iskoristiti tkaninu za pakovanje poklona namenjenih drugima.

A za one koji se još uvek nisu pronašli u nekoj od ideja donosimo u nastavku još nekoliko naših favorita sa društvenih mreža:

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više