Napravite pečate za papir uz pomoć SIROVOG KROMPIRA!

od Marijana

Ukoliko vas je, baš kao i nas, uhvatila praznična euforija i rešili ste da ove godine sami dekorišete novogodišnje, ali i poklone povodom drugih praznika podelićemo sa vama sjajan način kako da vrlo jednostavno napravite željeni pečat kojim ćete dekorisati svoje čestitke ili pak napraviti ukrasni papir od natron ili krep papira, malo boja i, verovali ili ne, sirovog krompira.

Za izradu pečata poteban vam je sirov krompir, nož ili skalpel i jedan flomaster il marker. Sirov krompir dobro isperite i prebrišite, a nakon što se osuši nožem ga isecite horizontalno na pola. Olovkom potom na svakoj polovini iscrtajte željeni oblik koji ćete potom izrezati nožem ili skalpelom tako da linije vašeg crteža ostanu tj. da sečete krompir u dubinu svuda okolo – time ćete dobiti upravo ispupčenu figuru koju želite da pečatirate. Ili pak da upravo isečete svoj krompir po linijama koje će na taj način biti neobojene dok će sve okolo biti upotpunjeno bojom. U posudici dobro razmutite željenu boju, a zatim krompir delom gde je figura umočite u nju i laganim pritiskom na papir pečatirajte svoju figuru.

Ostavite da se papir dobro osuši, a potom njime pakujte poklone.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više