Imate malo dete ili nestašnog ljubimca u stanu? ZIDNE JELKE SJAJNO SU REŠENJE ZA VAS!

od Marijana

Zidne jelke sjajan su način da dekorišete svoj dom tokom zimskih praznika. Ne samo što su vrlo moderne, elegantne i praktične za napraviti, već su i sjajno idejno rešenje ukoliko u domu imate ljubimca ili malo dete koje bi običnu jelku moglo vrlo lako da sruši.

Postoji nekoliko sjajnih načina kako možete da napravite zidnu jelku, a mi vam donosimo one najosnovnije:

JELKA OD ŠTAPA I KANAPA

Trenutno je među najpopularnijim zidnim jelkama upravo ona od štapa i kanapa, kako smo je mi nazvali. U pitanju je jelka koju ćete napraviti tako što ćete kanapom spojiti grane različitih dužina od najkraće (vrh) do najduže i na taj način formirati trougao. Na ove grane potom možete okačiti raznorazne ukrase, sijalice uz pomoć ekserčića koje ćete zabosti u grane, a potom na njih nakačiti ukrase, ili pak tako što ćete ukrase privezati uzicom odnosno kanapom. Jelku potom na vrhu dobro pričvrstite za zid ekserom, a to učinite i sa dnom kako se jelka ne bi deformisala.

JELKA OD GIRLANDI

Drugi sjajan način da napravite jelku na zidu jeste taj da nabavite nekoliko kraćih ili jednu podužu girlandu i njom formirate oblik jelke tako što ćete je lepiti cik-cak od vrha (najkraći deo) pa sve do dna (ostavite najduži deo). Takođe možete formirati jelku tako što ćete podužom girlandom formirati trougao, a potom ga kraćim girlandama ispuniti iznutra (primer 2.) Girlandu možete prilepiti jačom trakom ili pak takođe zabosti ekserčićima. Nju ćete malo teže ukrasiti jer girlanda nije mnogo izdrživa i čvrsta, ali i to moete učiniti tako što ćete štipaljkama okačiti ukrase, ili pak kako biste ih zasigurno učvrstili ukucati ih ekserčićima za zid.

JELKA OD LAMPICA

Najbrži i najjednostavniji način kako možete da napravite zidnu jelku jeste da pomoću ukrasnih sijalica formirate cik-cak oblik jelke i nalepite ih jednostavno selotejpom na zid, a potom tu jelku, po želji, dodatno dekorišete ukrasima.

JELKA OD FOTOGRAFIJA

A za one nostalgične evo i sjajnog načina da kreirate jelku od fotografija i uspomena koje želite da podelite sa dragim prijateljima i porodicom tokom praznika. Odaberite omiljene fotografije, razglednice, stikere, nalepnice i kreirajte od njih jedinstveni kolaž u obliku jelke tako što ćete ih poređati u formu trougla, a potom unutrašnjost ispuniti po želji. Vašu jelku možete uokviriti sijalicama, a možete pridodatii po koji ukras. Pustite mašti na volju!

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više