PROGLAŠENE SU ČAK DVE BOJE ZA PREDSTOJEĆU 2021. Možete li pretpostaviti o kojim bojama je reč?

od Marijana

Kompanija Pantone, vodeća je svetska kompanija koja se bavi bojama. Kompanija već dve decenije svake godine u decembru mesecu bira ,,univerzalnu omiljenu boju“. Ove godine načinjen je presedan (drugi put u istoriji) gde su za boju sezone odabrane zapravo dve boje, a to su siva i žuta.

Ultimate Gray (PANTONE® 17−5104) i žuta Illuminating (PANTONE 13−0647) zapravo su nijanse koje su u potpunosti različite, a toliko slične ističu stručnjaci ove kompanije, definišući ih kao „spoj dveju nijansi koji nose poruku snage i nade koja je istovremeno i trajna i uzdiže“.

„Spoj trajno sive i živahno svetložute boje šalje pozitivnu poruku koju učvršćuje hrabrost. Svaka od njih ima svoj emotivni aspekt. Praktična i hladna, istovremeno topla i optimistična kombinacija je boja koja nam pruža otpornost i nadu. Potrebno nam je da se osećamo podržano i uzdignuto! To je bit ljudske duše!“ istakla je izvršna direktorka kompanije Pantone Leatris Ajzman.

I dok siva simboliše mir, sigurnost i izdržljivost (poput stene), žuta je tu da unese toplinu, dobro raspoloženje, energiju (simboliše Sunce) i optimizam baš ono što nam je potrebno u narednoj godini. Duševni mir i balans temelj su na kojem treba da se dočeka naredna godina i stoga je upravo taj mir (simbol borbe sa korona virusom) bio temelj za odabir ovogodišnje kombinacije.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više