PROGLAŠENE SU ČAK DVE BOJE ZA PREDSTOJEĆU 2021. Možete li pretpostaviti o kojim bojama je reč?

od Marijana

Kompanija Pantone, vodeća je svetska kompanija koja se bavi bojama. Kompanija već dve decenije svake godine u decembru mesecu bira ,,univerzalnu omiljenu boju“. Ove godine načinjen je presedan (drugi put u istoriji) gde su za boju sezone odabrane zapravo dve boje, a to su siva i žuta.

Ultimate Gray (PANTONE® 17−5104) i žuta Illuminating (PANTONE 13−0647) zapravo su nijanse koje su u potpunosti različite, a toliko slične ističu stručnjaci ove kompanije, definišući ih kao „spoj dveju nijansi koji nose poruku snage i nade koja je istovremeno i trajna i uzdiže“.

„Spoj trajno sive i živahno svetložute boje šalje pozitivnu poruku koju učvršćuje hrabrost. Svaka od njih ima svoj emotivni aspekt. Praktična i hladna, istovremeno topla i optimistična kombinacija je boja koja nam pruža otpornost i nadu. Potrebno nam je da se osećamo podržano i uzdignuto! To je bit ljudske duše!“ istakla je izvršna direktorka kompanije Pantone Leatris Ajzman.

I dok siva simboliše mir, sigurnost i izdržljivost (poput stene), žuta je tu da unese toplinu, dobro raspoloženje, energiju (simboliše Sunce) i optimizam baš ono što nam je potrebno u narednoj godini. Duševni mir i balans temelj su na kojem treba da se dočeka naredna godina i stoga je upravo taj mir (simbol borbe sa korona virusom) bio temelj za odabir ovogodišnje kombinacije.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više