KAKO DA PREOVEDETE NEZABORAVAN DOČEK U KRUGU PORODICE: IDEJE ZA SJANE INTERAKTIVNE IGRE ZA CELU PORODICU!

od Marijana

Ukoliko ćete kao i većina nas novogodišnju noć provesti u porodičnom okruženju sa svojim najmilijima i ukoliko niste pak sigurni kako da to veče učinite posebnim i zanimljim pogledajte u nastavku sjajne ideje kako se možete zabaviti za tili čas uz neke od ovih interaktivnih igara.

Mi smo se prisetili naših top 5 igara, a koji je vaš kec u rukavu?

ASOCIJACIJE

Svima omiljene, uz pregršt varijacija i pravila – igra asocijacije! Svaki igrač treba da upiše po 7 pojmova na 7 različitih papirića, a potom sve papiriće treba spakovati i izmešati u činiji. Podeliti se u parove i rasporediti se tako da svaki par sedne naspram drugog u krugu oko činije. Na znak onoga ko rukovodi štopericom jedan član ekipe izvlači ceduljicu (da drugi ne vide) i svom partneru objašnjava pojam koji se nalazi na papiriću bez da upotrebi sinonim, antonim ili koren te reči. Ukoliko partner pogodi reč, onaj koji objašnjava uzima ceduljicu kod sebe i vadi novi pojam. Kada istekne minut ceduljicu (koju nije uspeo da objasni) vraća nazad u činiju i na redu je sledeći par. Runda se završava kada se svi pojmovi sa ceduljica objasne. Prema pravilu par može vratiti ceduljicu i uzeti novu samo jedanput (ukoliko ne zna da je objasni). Ukoliko i sledeći pojam ne zna da objasni mora ga zadržati dok ne isteče vreme. Po isteku vremena ceduljice se sabiraju i beleže se rezultati. Ceduljice se vraćaju u činiju i sledi druga runda u kojoj se reči (one iste) sada objašnjavaju pantomimom. Treća i najzahtevnija runda sa istim pojmovima odnosi se na to da partner treba da uz pomoć samo JEDNE REČI asocira svog saigrača na pojam. Ima pravo kao i u prvoj rundi samo na jednu zamenu stoga treba da vrlo promišljeno osmisli i priseti se kako da približi pojam saigraču koji ga je čuo već u dve runde igre. Pobednik je onaj par koji u zbiru ima najviše pogođenih pojmova u sve tri runde.

OTKRIĆU TI TAJNU

Cilj igre je da se porodica što bolje upozna, ali i zabavi. Svaki igrač treba da napiše po 5 pitanja koja bi voleo da sazna od svojih saigrača. Pitanja se stavljaju u činiju, a zatim sledi naizmenično izvlačenje pitanja i odgovaranja na ista. Onaj koji izvuče pitanje treba da kaže Otkriću ti tajnu… npr. kada sam prvi put pobegao sa časa… Što su pitanja kreativnija i smešnija i odgovori će biti, zato potrudite se! Takođe ova igra vrlo često postaje prepričavanje najvećih blamova i sećanja iz prošlosti pa predstavlja idealan način da se porodica zbliži i priseti nezaboravnih trenutaka, a bogami i dobro ismeje.

RASPEVAVANJE

Kao i u prve dve igre neophodno je napisati pojmove i staviti ih u činiju. Svaki igrač potom izvlači pojam i mora da otpeva pesmu koja u svom tekstu sadrži taj pojam. Kako bi igra duže trajala svaki naredni igrač može se nadovezati sa drugom pesmom i osvojiti na taj način dodatne poene. Pobednik je onaj koji bude najraspevaniji, odnosno onaj koji se priseti najvećeg broja pesama na date pojmove.

(PRE)ZANIMLJIVE GEOGRAFIJE

Za ljubitelje zanimljive geografije osmislili smo modifikovanu verziju za novogodišnje veče. Ideja je da pojmovi koji se nađu u tabeli budu što teži i kreativniji kako bi igra zanimljive geografije duže trajala. Svaki igrač dakle treba da na papiru ispiše 8 pojmova (i napravi kolone ispod kojih će ispisivati svoje odgovore). Grupa se dogovara oko slova (da li nasumičnim pritiskanjem olovke na knjigu, da li proizvoljnim biranjem), gde potom svi igrači na dato slovo ispisuju tražene pojmove. Kako bi igra bila što zanimljivija savetujemo vam da odaberete pojmove poput: naslov filma, naslov pesme, strani glumac/ica, odevni predmet, naziv slatkiša (grickalica), naziv robne marke, naziv ulice, poslovica, jelo…

BRAŠNO IZAZOV

Izazov koji nam se ovih dana izuzetno dopao i koji kruži društvenim mrežama, a koji će vas dobro promrdati i nasmejati je i izazov sa brašnom u kojem učestvuje po dvoje ljudi dok treća osoba postavlja lična ili zanimljiva pitanja iz neke određene oblasti (istorije, geografije, književnosti, filma…). Ispred svakog igrača je jastuk na koji je sipano brašno. Kada treća osoba postavi pitanje (da li u vezi sa sobom ili neko trik pitanje) igrači moraju da daju tačan odgovor ili u suprotnom onaj ko propituje zaranja igraču glavu u jastuk sa brašnom. Ishod će biti urnebesan u svakom slučaju, a i videćete koliko se međusobno poznajete. Isprobajte!

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više