TRI MODELA KAPA KOJE ĆEMO NOSITI OVE ZIME

od Marijana

Zima nas steže sve jače, sneg je već uveliko napadao širom gradova, te je nesumnjivo došlo vreme da iz svojih ormara izvučemo tople vunene šalove, rukavice, ali i neizostavne kape.

Kada je modna sezona u pitanju kape koje su zauzele top tri pozicije, prema našem skromnom mišljenju, a koje smo najviše puta sretali na fotografijama širom društvenih mreža nesumnjivo su upravo ova tri modela koja slede u nastavku.

VUNENA KAPA SA KRZNENOM BUĆKOM

Već nekoliko zimskih sezona unazad ovaj model vunenih kapa sa velikom krznenom bučkom na vrhu postao je izuzetno popularan i nošen. Raznobojne, različitih debljina čvorova, pa i šara ove kape se praktikuju kako sa jednom bućkicom na vrhu, tako i sa dve bućkice sa strane koje neodoljivo podsećaju na uši neke slatke životinjice. Bilo kako bilo, ubeđeni smo da će se ovaj model kape nositi još dugo jer se vrlo lako kombinuje kako uz sportske trenerke i jakne, tako i uz izuzetno elegante i svečane kombinacije, kapute, pa čak i bunde.

TEDDY BUCKET KAPA

Novi trend koji je zavladao početkom proleća protekle godine jeste nošenje tzv. bucket kapa – kape 90-ih godina koje su se nosile uz šuškave trenerke i široke jakne. Danas ove kape mogu se poneti gotovo uz sve kežual komade, a takođe njihova zimska varijanta kreirana je od vune. U kombinaciji sa tedi kaputom ova kapa izgledaće sjajno i odavaće utisak nežne tinejdžerke iz filmova 90-ih.

KLASIČNE BERETKE

Poslednji model kapa je za one dame koje uživaju u eleganciji i osećaju visoke mode pariza i drugih evropskih metropola. U pitanju su elegantne zimske beretke klasičnog kroja koje se mogu nositi na potiljku, odnosno sa strane.

Francuske kape ili beretke oduvek su bile simbol ženstvenosti, elegancije i dobrog ukusa. Još u 19. veku praktikovao ih je srednji stalež, radnička klasa Francuske i Španije, a ubrzo su zbog svoje jednostavnosti i funkcionalnosti postale i obavezni deo uniforme, te ih danas nose policajci i vojnici.

Beretke su poznate i kao simbol revolucije, umetnika, filmskih reditelja, slikara, intelektualaca, ali i smelih, kreativnih, nezavisnih i pomalo buntovnih dama.

Pročitajte još i:

KRATKE ČARAPICE I ŠTIKLE? ZAŠTO DA NE!

ANIMAL PRINT TOKOM ZIMSKE SEZONE? MI KAŽEMO: APSOLUTNO DA!

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više