RECEPT ZA PREUKUSNI ENERGETSKI HLEB

od Marijana

Kako bi vam ova radna nedelja započela što produktivnije i energičnije već ovoga jutra unesite promene u vašoj ishrani. Zamenite kupovna peciva, domaćim sveže ispečenim hlebom, koji će vam, zahvaljujući svim svojim zdravim sastojcima, dati dodatnu energiju i držati vas sitim duže vreme.

Recept za jedan takav hleb posudili smo od naših verbih prijatelja iz Kuhinjice, te vam ga prenosimo u celosti:

Sastojci:

  • 300 ml vode
  • 320 g pšeničnog brašna
  • 90 g raženog brašna
  • 90 g integralnog hleba
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca
  • rendana kora 1 pomorandže
  • semenke lana i suncokreta
  • susam
  • maka
  • prosa
  • 25 g mlevenih oraha

Priprema:

U aparat za pečenje hleba staviti vodu, suvi kvasac, šećer, sve tri vrste brašna, so, semenke, koru pomorandže i mlevene orahe.

Tokom 140 minuta testo će biti umešeno, udvostručeno i ispečeno u hleb.

Prilikom ručne pripreme ovog hleba, potrebno je sve sastojke pomešati, umesiti glatko testo i ostaviti ga na toplom da se udvostruči.

Hleb peći u rerni na 200*C oko 15 minuta a potom sniziti temperaturu za 20* i peći dok ne porumeni.

Fotografija: Unsplash

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više