TRI BOJE KOJE ĆE OBELEŽITI PROLEĆNU MODNU SEZONU

od Marijana

U prethodnom TEKSTU imali ste priliku da se upoznate sa najnovijim modnim trendovima u 2021. godini. Upoznali smo se sa svim novinama i komadima na koje je nesumnjivo ogroman uticaj imala prethodna godina i pandemija korona virusa koja ju je obeležila.

Kako smo u tom periodu spoznali ljudsku povezanost sa prirodom i potrebu za istom zasigurno je da je upravo priroda bila glavna inspiracija za ovu modnu sezonu. Jednako uticajna bila je i u odabiru boja koje su ovoga puta vrlo nežne i dopadljive oku, podstiču kreativnost, spokoj i bude prolećno raspoloženje.

NEŽNO ŽUTA

Nežno žuta boja boja je koja podstiče na pokret, kreativnost, ali i utiče na dobro raspoloženje. Kako je žuta topla boja, boja koja simboliše sunce, upravo nežno žuta će pobuditi u ljudima nežnost i toplinu i u komadima ove boje jednostavno ćemo se stopiti sa prirodomm koja se budi i cveta.

RUMENILO ROZE

Još jedna nežna boja koja je idealna za prolećnu sezonu jeste i rumenilo roze boja, boja koja neodoljivo podseća na rumenila 90-ih godina, na žvakaće gume, na pravnu plavušu 🙂 Iako nam možda previše deluje devojačko i Barbi, ova boja zapravo može izgledati vrlo elegantno i na damama u ozbiljnim godinama jer je vrlo prilagodljiva, neutralna, a opet tako prijatna za oko i nežna. Svojom nijasnom ova boja istaćiće naš prirodan ten, stapajući se sa paletom prolećnog cveća. A ukoliko baš i niste ljubitelj komada u ovoj boji, ipak je možete primeniti na svojim očima ili usnama jer će vizuelno istaći oči čineći ih odmornim i svežim.

MENTA ZELENA

Poslednja, ali ne i manje popularna ove sezone jeste mint zelena, odnosno boja mente. Boja koja odiše svežinom, koja budi ravnotežu, spokoj,pastelna nijansa boje prirode koja opušta i nadahnjuje. Ova boja savršen je podsetnik da treba da dišemo punim plućima (baš ono što smo za trenutak zaboravili, a čemu nas je korona podsetila), da usporimo, osvrnemo se oko sebe i sjedinimo sa prirodom. Jer na samom kraju to je nešto što nas najviše opušta i čini svojim.

Photo by Karley Saagi from Pexels

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više