KONCERTOM PROSLAVLJEN 47. ROĐENDAN NOVOSADSKOG POZORIŠTA

od Marijana

Sinoć je, uz mešavinu roka, popa i repa, te prizvuke kabarea i operskih balada, proslavljen 47. rođendan Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház.

Gotovo čitav ansambl pozorišta, kao i njihove kolege iz Narodnog pozorišta u Subotici i studenti sa Akademije umetnosti, učestvovali su u izvođenju muzičkih numera iz predstava Crni, Tom Sojer, Edvard II, Til Ojlenšpigel, te Čarobnjak iz Oza, koje su komponovali David Klem i Ervin Ereš. Njih dvojica su u pauzama između songova u šaljivom i relaksiranom tonu, razgovarali sa glumcem Danielom Gombošem o procesu pisanja muzike za pozorišnu primenu i saradnji sa glumcima i rediteljima.

Publika je pozdravila prigodne i nimalo jednostavne koreografije, kao i pevačko umeće, na koje su nas glumci Novosadskog pozorišta navikli.

U februaru smo za našu vernu publiku pripremili bogat program, između ostalog i premijerno izvođenje predstave Pod istim krovom, koja je rađena u koprodukciji sa Asocijacijom Kulturanova. Na repertoaru će se, pored toga, naći neke od najnovijih predstava, poput Nosoroga, Paravana i Seljačke opere, a igraće se još i Kapetan Prljavi Fred, zatim gostujuće predstave Ples ugroženih ptica i Crveni fijaker.

Naslovna fotografija: Novosadsko pozorište

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više