NAUČI DA SE OBUČEŠ U SKLADU SA SVOJIM OBLIKOM TELA

od Marijana

Kada govorimo o figuri ženskog tela uglavnom je definišemo terminima upravo onih geometrijskih, te tako imamo tela u obliku trougla, obrnutog trougla,kruga, pravougaonika… Kako biste otkrile kojem tipu figure pripada vaše telo i koje trikove trebate primeniti prilikom oblačenja pročitajte naš mali priručnik u nastavku:

TROUGAO

Osobe koje imaju figuru trougla zapravo imaju uža ramena i grudi, dok su im bokovi, zadnjica i noge izraženiji i jači. Kako biste izbalansirale svoju figuru savetujemo vam da oblačite garderobu koja će vam pomoći da istaknete ramena, odnosno garderobu koja će vizuelno prikriti bokove (bilo da su u pitanju šire haljine, suknje koje se seku u struku, ili tunike). Takođe možete odabrati sakoe sa naramenicama koji će vam dati privid širih ramena. Jako je bitno da birate lagane materijale koji će klizeti niz telo i neće vas dodatno širiti. Naš savet je da se držite dubokih strukiranih suknji, majčica i sakoa ovoga proleća 🙂

PEŠČANI SAT

Mnogi smatraju da je peščani sat najelegantniji i najlepši oblik ženskog tela jer podrazumeva da su na ženskom telu obline raspoređene i u predelu grudi, ali i kukova, butina i zadnjice, dok je struk izrazito tanak. Iskoristite tu prednost i naglasite svoj struk, ali izbegavajte široke trenerke i dečačke pantalone jer vas mogu dodatno zaokrugliti i učiniti vizuelno širim. Birajte uže suknje, pantalone, a u gornjem delu praktikujte lagane košulje, rolke. Ukoliko imate stomačić strukirane haljine širokog pojasa sjajan su odabir za vas.

OBRNUTI TROUGAO

I dok za trougao figuru važi pravilo da su slabija ramena, figura obrnuti trougao zapravo se odnosi na jače grudi, odnosno široka ramena, dok je donji deo tela dosta tanji. Upravo to je i mesto na koje treba ciljati. Kako biste vizuelno stanjili svoja ramena i grudi istaknite donji deo tela. To možete učiniti ukoliko laganu košulju, rolku ili kraći džemper upašete u šire pantalone, suknje (na karnere ili pufnaste).

PRAVOUGAONIK

Gotovo najnezavidniji oblik ženskog tela, moglo bi se reći jeste oblik trougla, iz razloga što dame u ovom slučaju nemaju izražene obline, već im je telo dosta ravno te su bokovi u ravni sa ramenima. Stoga bi trebalo prividno stvoriti obline. To valja uraditi tako da i gorni i donji komadi budu naglašeni, širi, a da budu pak pričvrćeni u struku, odnosno strukirani. Birajte zato lepršave, pufnaste haljine, suknje na karnere, majčice sa naramenicama, takođe možete nositi i strukirane trenerke i sportske haljine.

Naslovna: People vector created by freepik – www.freepik.com

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više