SLEDEĆA NEDELJA U ZNAKU PREDSTAVA PARAVANI I POD ISTIM KROVOM

od Marijana

Publika Novosadskog pozorišta će u idućoj nedelji, nakon prazničnog odmora, imati priliku da pogleda dva izvođenja Paravana, kao i premijeru predstave Pod istim krovom.


Predstava Paravani, koju je na scenu postavljao čuveni regionalni reditelj Dino Mustafić, biće izvedena 17. i 18. februara, od 17 časova. Reč je o ansambl predstavi, koja je premijerno prikazana početkom decembra.


„Svako veliko djelo ima taj potencijal da prepoznajemo svoju stvarnost ili prošlost u univerzalnosti priče, karaktera i odnosa, emotivnih i misaonih tokova. Zanimljivo da je Žene i sam boravio na Balkanu. […] Alhemijsko, ritualno, ponekad okrutno i sirovo jesu odlika njegovog pisma, kud ćete više razloga da ne prepoznamo i Balkan kod Ženea“, rekao je povodom dela koje ga je inspirisalo reditelj Dino Mustafić.


Nakon toga će, 19. februara, na maloj sceni teatra, biti premijerno izvedena predstava Pod istim krovom, koju Novosadsko pozorište priprema u koprodukciji sa Asocijacijom Kulturanova. Predstava je zasnovana na motivima istoimenog romana autora Amira Baitara i Heninga Zusebaha, u dramatizaciji Aleksandre Mrđen, a u režiji Ivane Janošev.


Karte za predstave mogu se rezervisati na sajtu Novosadskog pozorišta (http://www.uvszinhaz.com/sh/jegyrendeles) ili na telefon 021/657 2526.

Radno vreme biletarnice je radnim danima od 10 do 12 časova.

Naslovna: Srđan Doroški

Izvor: Novosadsko pozorište

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više