DEZERT U VINSKOJ ČAŠI ZA PRAZNIK ŽENA!

od Marijana

Praznik nije praznik ako se ne obeleži uz neki slatkiš, još kada je praznik žena u pitanju tada to te mora biti posebno i jako, baš kao što smo i mi. Stoga smo zavirili u knjigu recepata naših dragih prijatelja iz Kuhinjice i probrali za vas, drage naše, ovaj brz, jednostavan, a opet tako elegantan i fin dezert.

U pitanju je mus sa oreo keksom, čokoladom i višnjama, serviran u vinskim čašama. Prefinjeno, zar ne?!

Za ovaj sjajan dezert biće vam potrebno:

  • 300 g mrvljenog Orea
  • 150 g mlevenog Orea
  • 1 l slatke pavlake
  • 210 g prah šećera
  • 150 g bele mlečne čokolade
  • 150 g crne mlečne čokolade
  • 300 g višanja
  • 150 g kristal šećera

Priprema:
Umutiti 200 ml slatke pavlake sa 60 g prah šećera i dodati 150 g mrvljenog Orea. Beli krem ugrejati sa100 ml slatke pavlake skoro do vrenja i u to rastopiti 150 g mlečne bele čokolade i ostaviti sa strane da se prohladi.
Za to vreme umutiti 200 ml slatke pavlake u čvrst šlag sa 50 g prah šećera, zatim umešati prohlađenu smešu od bele mlečne čokolade i sjediniti laganim pokretima. Isti postupak ponoviti sa istim količinama za crni krem samo sa crnom mlečnom čokoladom. Crveni krem 300g višanja prokuvati sa 150g kristal šećera,skloniti sa toplote i izblendati sa 200 ml prethodno umućene slatke pavlake sa 50g prah šećera.


Servirati:
Sve podeliti na dva jednaka dela.
U vinsku čašu sipati mrvljenog Orea (kao poglogu), fil sa mlevenim Oreom, crni krem, crveni krem, beli krem i fil sa mlevenim Oreom ukrasiti sa mrvljenim Oreom.
Uživajte kao što smo i mi.

Izvor: kuhinjica.rs

Naslovna fotografija: Photo by lord_ photon from Pexels

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više