PROLEĆNE DEKORACIJE U DOMU KOJE ĆE POBUDITI NAJNEŽNIJE EMOCIJE!

od Marijana

Ukoliko ste odlučili da se ovih dana pozabavite redekoracijom svog doma, odnosno tzv. velikim prolećnim spremanjem, obavezno porazmislite da svoj dom obogatite nekim od narednih dekorativnih dodataka koji će u vaš dom uneti toplinu i svežinu sunčanih dana koji su pred nama.

Proleće je sinonim za buđenje prirode, za cvetanje i opojan miris koji se širi sa obližnjih krošnji. Zašto ne biste upravo taj momenat uneli i u svoj dom uz pomoć cvetnih dezena koje možete praktikovati pre svega na jastučnicama, stoljnjacima, ali jednako lepo se mogu uklopiti i efektno delovati kao motivi velikih zidnih slika koje će krasiti vaš dnevni boravak ili trpezariju. Naravno proleće, ne bi bilo proleće ukoliko ne unesete i nezaobilazne cvetne bukete koji će vas svojim mirisom svakodnevno opijati i ulepšavati jutra.

Kada smo kod cveća, pored buketa, možete napraviti i jednistvene venčiće koji mogu krasiti ulazna vrata ili pak ormare i police u vašem domu. Posebno lepe su lale, međutim prirodne lalae vrlo kratko opstaju bez vode te vam savetujemo da ipak ovaj detalj načinite od veštačkih lala, a da miris „upotpunite“ nekim sredstvom za osveživanje prostora (ipak moramo biti praktični i štedljivi).

A kada smo kod praktičnosti, ukoliko niste ljubitelj svežeg cveća i niste baš raspoloženi da ga redovno negujete, sjajan efekat topline i elegancije postignućete i uz pomoć suvog cveća koje je od prošle godine postalo apsolutni hit – u pitanju je pampas trava, a jednako lepom pokazali su se i drugi sušeni cvetovi, kao i listovi palme. Sjajan dekorativni element su i keramičke saksije koje su prirodnih, neutralnih tonova, dok ćete za zelene biljke u vašem domu vrlo lako te saksije moći da prefarbate sami i time unesete boje i toplinu u svoj dom (ideje za oslikavanje saksija potražite na LINKU).

Ukoliko vam se dopala ideja sa sušenim cvećem i ljubitelj ste boho stila, dobro porazmislite i u kreiranju jedinstvenog minimalističkog boho kutka koji će predstavljati pravi spokoj za dušu i prostor u kojem ćete uživati. Ovakav kutak pre svega treba da bude kraj prozora (osunčan), a zatim da bude beo, svetao, te i da u njemu provladavaju prirodni zemljani tonovi. Uredite dakle svoj kutak jednostavnom dekoracijom od suvog cveća koju ćete upotpuniti detaljima od drveta, bele i braon keramike, a koji će vas nadahnjivati i podsećati na važne trenutke i životna pravila.

Posebnu dekoraciju možete napraviti i na svom stolu u vidu aranžmana na tacni koji ćete kreirati tako da na njemu budu vaza sa cvećem, knjiga, časopis, pokoji svećnjak ili drugi detalj koji će dodatno oplemeniti prostor, a u koji takođe možete da odložite stvari koje često koristite poput ključeva, maramica, novčanika, kreme…

DRUŠTVENE MREŽE JE PREPLAVILO OBLAK OGLEDALO! DIY PROJEKAT ZA KOJI VAM JE POTREBNA PUR PENA ILI PAK KLUPKO VUNICE!

Photo by Sidekix Media on Unsplash

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više