Ukoliko sebe smatraš pravim gurmanom koji uživa u kaloričnoj i raznovrsnoj hrani na tvom meniju obavezno se moraju naći i ovi sjajni kubano burgeri.
Za pripremu burgera potrebno vam je:
- 4 zemičke
- 600 g mlevene junetine
- 50 g kajmaka
- dva jajeta
- 4 listića čedar sira
- prstohvat soli
- malo soda bikarbone
- listovi zelene salate
- paradajz
Napravite pljeskavice tako što ćete pola smese mesa dobro sjediniti sa solju, sodom bikarbonom i kajmakom, a potom dodajte ostatak mesa i premesite još jednom smesu. Nauljite pek papir i na njemu napravite pljeskavice tako što ćete izrezati u sredini rupu (kao kod krofni npr.). Stavite pljeskavice da se peku. Razmutite dobro dva jajeta i sipajte ih u rupe od pljeskavica (stoga podloga na kojoj ih pečete mora biti ravna, ne mogu se peći na rešetki). Dobro zapecite obe strane doki jaja i meso ne prime odgovarajuću boju. Isecite zemičke na pola i premažite dno majonezom. Stavite pljeskavicu, zatim listić čedar sira, paradajz i zelenu salatu! Preklopite i uživajte u svakom zalogaju.
Kompletnu pripremu pogledajte u nastavku:
Photo by Kezia Lynn from Pexels