HLADNE ČOKOLADNE KOCKE SA SUVIM VOĆEM, BADEMOM I KEKSOM

od Marijana

Zasladite ovu sredu čokoladom sa specijalnim punjenjem od kajsija, badema i keksa.

Budući da je izbor kupovnih čokolada poprilično sužen kada su u pitanju punjenja, donosimo vam jedinstven recept i način kako možete sami u svom domu, po želji i ukusu da pravite sopstvenu novu omiljenu čokoladnu poslasticu. Sastojke u nastavku smo proizvoljno odabrali, a vi možete izabrati svoje ili isproabati upravo našu kombinaciju.

Sastojci:

  • 800 g tamne čokolade
  • 60 g suvih kajsija
  • 80 g žele bombona (proizvoljno)
  • 80 g keksa (petit, plazma)
  • 80 g badema
  • 80 g bele čokolade

Priprema:

Otopite na pari tamnu čokoladu. Sitno naseckajte kajsije, žele bombone (po želji), keks, bademe i belu čokoladu. Sve ih sipajte u činiju sa otopljenom čokoladom i dobro sjedinite. U kalup stavite pek papir, a potom zalijte topljenu smesu. Stavite u frižider da se vaša čokolada ohladi dovoljno da može da se seče nožem. Nasecite je na željenu veličinu i servirajte uz mleko, kafu ili pak belo vino. Prijatno!

Kompletan način pripreme možete pogledati u nastavku:

Photo by Jewel Johnson on Unsplash

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više