KAKO DO SAVRŠENO ISKORIŠĆENOG PROSTORA U MALOM KUPATILU?!

od Marijana

Uz nekoliko jednostavnih idejnih rešenja svom malom kupatilu udahnite nov život i obezbedite sebi veći i udobniji prostor za boravak u njemu.

VISEĆE POLICE

Kako biste uštedeli prostor na komodama i velikim kupatilskim površinama kod lavaboa, razmislite o tome da ove često glomazne i nepraktične elemente u malom kupatilu zamenite visećim policama koje možete postaviti u uglovima kupatila i na mestima gde vam neće predstavljati smetnju (iznad šolje, mašine za veš, korpe)… Ove policei+ biće praktične jer u njih možete skladištiti sve što vam padne na pamet od hemije, preko malih kućnih aparata, dok na police otvorenog tipa možete postaviti peškire, papir, po koji dekorativni element, mirišljavu sveću, saksiju…

MINIMALISTIČKI LAVABO

Lavabo često ume da bude vrlo velik i da zauzme gotovo polovinu kupatila, stoga porazmislite dobro da ga zamenite nekim manjim lavaboom koji ćete ukombinovati sa praktičnom površinom u vidu stolića ili minijaturne komode (kao na slici) gde ćete dobiti na prostoru i gde ćete dodatno moći da skladištite stvari. Na ovaj način otvorićete mogućnost za postavljanje veće kade ili tuš kabine, koji su, morate priznati, ipak mesto na kojem želite udobnost i neko vreme samo za sebe. Kako ne biste dodatno opteretili prostor savetujemo vam da na lavabou ne skladištite nepotrebne sitnice već da za to koristite gorepomenute viseće police.

PREGRADNA TUŠ KABINA

Odličan način da uštedite prostor u svom malom kupatilu jeste i da se odlučite za pregradne tuš kabine, tj. kabine koje praktično predstavljaju pod pregrađen staklom sa blagom kosinom. To pregradno staklo zaštitiće ostatak kupatila od vode, ali isto tako neće zauzimati previše prostora kao što to čine plastične tuš kabine. Dodatan prostor dobićete ukoliko se odlučite da vaša kabina bude kružnog oblika u uglu samog kupatila.

RADNA POVRŠINA PO MERI

Jedan malo skuplji, ali definitivno odličan način da napravite moderan enterijer, ali i uštedite prostor jeste da napravite multifunkcionalnu površinu po meri koja može biti izjedna i deo umivaonika i kade (slika 1) ili pak površina za lavabo odnosno skladištenje veš mašine (slika 2). Mogućnosti je zaista mnogo, te uz malo mašte i drveta možete kreirati neverovatne površine.

ISTURENI PROZOR

Još jedan multifunkcionalni element je i prozor. Ukoliko u kupatilu nemate prozor, a imate mogućnost da ga ugradite dobro porazmislite o tome. Ne samo što ćete se izboriti sa vlagom i tamom, već i zato što ćete isturenim prozorom dobiti još jednu policu za odlaganje.

Photo by Victoria Borodinova from Pexels

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više