KAKO DA ZNAŠ DA JE VREME DA KAŽEŠ „DA“ BRAKU!

od Marijana

Da li ste sigurni da na sva naredna pitanja možete dati potvrdan odgovor?

Nismo ni mi! Ali, svakako smo ubeđeni da će vam ova pitanja umnogome definisati sadašnji odnos sa partnerom i mogućnost stupanja u brak.

Kada je pravo vreme za brak niko vam sa sigurnošću ne može reći. Ono što znamo da nikakao ne bi trebalo pristupiti braku ukoliko ne možete date potvrdan odgovor na većinu narednih pitanja, a evo i zašto!

BILI SMO SKUPA I U DOBRU I U ZLU?

Ukoliko ste sa svojim partnerom proživeli i dobro i zlo, što se kaže, i delili emocije u najrazličitijim trenucima, velika je verovatnoća da ste spremni i za izazov zvani brak. Budući da mnogi mladi parovi iskuse ono loše tek u braku, često se događa da zapravo tek tada upoznaju svog partnera što može potencijalno dovesti do kraha braka. Stoga, dobro porazmislite o tome da li poznajete svog partnera u različitim situacijama i da li ga takvog prihvatate.

IZGRADILI SMO MEĐUSOBNO POŠTOVANJE I POVERENJE?

Možda i na samom vrhu lestvice, ovo pitanje, treba da bude osnova i temelj vaše odluke, ne samo u braku, već i u drugim međuljudskim odnosima. Ukoliko ste sa svojim partnerom izgradili takav zdrav odnos da se međusobno poštujete i da verujete jedno drugom, zasigurno će vam i odluka da stupite u brak sa takvom osobom doći prirodno i biće utemljen na kvalitetnim vrednostima, te će samim tim i biti dobar start kvalitetnog braka.

OBOJE RAZMIŠLJAMO O BRAKU VEĆ NEKO VREME?

Ukoliko ste partner i vi već razgovarali o braku i oboma je takva opcija na pameti, sigurno ste na pravom i prvom koraku da u brak i stupite. Ukoliko se oboma takav potez vrzma po glavi i ukoliko o tome razgovarate, delite strahove, želje, planove o njemu, na dobrom ste putu da svoju vezu podignete na sledeći nivo.

BRAK BI BIO PODSTREK ZA NAS?

Ukoliko mislite da bi stupanje u brak podstaklo vas kao par da činite nove stvari, da možda napredujete u poslu, osnujete sami svoj posao, organizujete svoj biznis, stvarate porodicu, onda je brak nesumnjivo dobra stvar kojoj bi trebalo pristupiti. Ukoliko osećate da biste u zajednici sve mogli da činite lakše i bolje, da bi vas to dodatno ujedinilo, motivisalo, inspirisalo onda je to prava stvar za vas.

UŽITAK NAM JE DA PROVODIMO VREME ZAJEDNO?

Ovo pitanje od izuzetne je važnosti, pogotovo za one koji su navikli da se druže, izlaze, koji su aktivni u različitim društvima. Ukoliko primetite da vas odnos sa partnerom ne sputava u svakodnevnom životu i da vam baš naprotiv vreme provedeno sa njim izuzetno godi pa čak i više volite da provedete vreme u četiri zida sa partnerom, nego u nekom izlasku, onda ste stekli izuzetnu konekciju i povezanost sa partnerom koja je preduslov dobrog braka.

Photo by Marko Klaric from Pexels

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više