TRIKOVI ZA ORGANIZACIJU MALOG PROSTORA

od Marijana

Mali prostor ume da zada velike muke ukoliko imate previše stvari za odlaganje.

Da biste te muke sveli na minimum nudimo vam nekoliko praktičnih saveta za odlaganje koji će vam pomoći ne samo da odložite većinu sitnica, već i da to vrlo lepo vizuelno uklopite i ulepšate tako svoj enterijer.

NIKAD DOSTA KORPI, KUTIJA, TEGLI…

Ukoliko niste previše kreativni, a imate baš brdo sitnica najjednostavniji način jeste da ih raspodelite u kutije, korpe, tegle (ukoliko su na primer začini, gumice za kosu). Vodite računa da kutije, korpe i tegle budu iste, tj. da se na neki način uklapaju i da čine kompaktnu celinu kako biste tako dodatno i vizuelno oplemenili prostor.

Uštedećete prostor ukoliko bacite suvišne kutije, kese sa namirnicama, tj. ukoliko te namirnice i začine prespete u kutijice koje ćete potom uredno posložiti na ormaru ili u fiokama. Vodite računa da sve kutije budu dobro hermetički zatvorene, suve kako bi vaše namirnice ostale sveže.

STILIZOVANA VEŠALICA

Ukoliko vam garderoba pak predstavlja problem, a ormari su vam puni, nabavite stilizovanu vešalicu za odeću poput onih u buticima koja će u vašu spavaću sobu uneti posebnu modnu energiju, i koja će vas sigurni inspirisati da se dodatno potrudite prilikom sledećeg odabira outfita. Umesto vešalice, sjajan stalak za odlaganje stvari mogu biti i jednostavne merdevine koje ćete prisloniti uza zid.

PERFORIRANA TABLA

Još jedan sjajan komad nameštaja koji vam može pomoći u organizaciji stvari jesu i radničke tzv. perforirane table, izbušene table na koje možete prikačiti različite kuke o koje ćete potom obesiti svoje sitnice. Ova ploča može se sjajno uklopiti iznad radnog stola, u kupatilu, pa čak i na terasi i kuhinji, a sitnice koje će ovde naći svoje mesto sigurno će se fino uklopiti i dati dušu ovom komadu.

PRAKTIČAN ORGANIZER ZA ŠMINKU KOJI VEĆ POSEDUJETE U DOMU

Svoju šminku možete orzanizovati na najrazličitije kreativne načine. Link do teksta o organizovanju šminke je sledeći KOZMETIČKI STO KAO U SALONU: kako da organizujete ŠMINKU I KOZMETIKU na brz i jeftin način! Nama se najviše dopao ovaj najjednostavniji sa dekorativnom tacnom na koju ćete uredno posalgati svoje parfeme, pudere, kremice, ali i ove sjajne metalne zlatne korpice u koje takođe možete odložiti svoju kozmetiku.

„URADI SAM“ POLICA

Za ostale dekorativne sitnice, knjige, saksije i tome slično tu su i najrazličitije diy police koje možete na kreativan način napraviti sami od nekoliko jednostavnih dasaka, paleta ili čak korpi. Ideje pogledajte u nastavku, a takođe ih potražite i na linku DIY DRVENE POLICE KOJE MOŽETE NAPRAVITI U SVOM DOMU.

Photo by Taryn Elliott from Pexels

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više