TORTA VOĆNI OBLAK: prhka kora, krem i voće kao dobitna kombinacija za sve sladokusce

od Marijana

Ukoliko volite voće, kremaste torte, a pogotovo prhke, hrskave kore,

Sastojci:

  • 8 jaja (samo belance)
  • 500 g šećera
  • 20 g gustina
  • 10 ml ekstrakta od vanile
  • malo vinskog sirćeta
  • malo soli
  • 500 ml slatke pavlake
  • 60 g šećera u prahu
  • voće po izboru (smokve, višnje, maline, ananas, jagode, nar, kivi…)
  • malo svežih listića mente

Priprema:

Dobro izmutiti 8 belanaca. Dodati prstohvat soli, a zatim lagano dodajte 500 g kristal šećera, 20 g gustina i 10 ml ekstrakta od vanile. Dodajte 2 kašike belog vinskog sirćeta. Sjedinite dobro smesu, a potom je razlijte na pek papir. Zagrejte rernu pa je potom smanjite na 130 stepeni i peći tako koru 15 minuta. Za to vreme umutite 500 ml slatke pavlake. Dodajte u nju 60 g šećera u prahu. Kada ispečete koru premažite je smesom od pavlake i šećera u prahu, a potom po ukusu i želji po kolaču naseckajte raznog voća. Za svežiji ukus možete ubrati i malo nane i staviti na vrh. Prijatno.

Kompletan proces izrade torte voćni oblak pogledajte na sledećem linku: https://fb.watch/5pVb0OwfGt/

Photo by Sandra Filipe from Pexels

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više