U PET KORAKA DO NEODOLJIVIH PEGICA!

od Marijana

Dok su se ranijih dana dame trudile da skriju svoje flekice po licu, danas pegice zapravo predstavljaju beauty trend za kojim čeznu mnoge.

Kako se bliže topli dani i sunca je sve više, potreba za prirodnim makeup look-om je sve veća. Zemljani tonovi, bronzer i pokoja pegica čini se, da su nezaobilazni trend kojem dame sve više hrle. A kako do njega? Vrlo jednostavno, u svega 5 koraka!

KORAK 1. TRETIRAJ KOŽU

Prva i osnovna stvar na koju nikako ne smemo da zaboravilo prilikom šminkanja jeste da prvo iznegujemo i nahranimo svoju kožu, ali i da je zaštitimo od štetnih sunčevih zraka. Jako je važno da se dobro umijemo, očistimo lice, a da potom na čisto lice nanesemo kremu za dodatnu hidrataciju te potom kremu (ton kremu) sa zaštitinim faktorom.

KORAK 2. IZABERI PROIZVOD KOJIM ĆEŠ CRTATI PEGICE

Nakon što je lice dobro upilo kreme vreme je za odabir proizvoda kojim ćete crtati pegice. Savetujemo vam da to budu proizvodi koji se inače nanose na lice (poput braon senke za oči i braon olovke za oči) ili da to pak bude braon ajlajner, gel za obrve odnosno maskara koja je takođe često u dodiru sa našom kožom lica. Birajte kvalitetnu prirodnu kozmetiku, jer ne zaboravite da je ipak stavljate na svoje lice.

KORAK 3. KAKO DA IH NANESEŠ?

Kada ste odabrali proizvod u zavisnosti od njegove teksture zavisiće i kako ćete ga naneti. Ukoliko je u pitanju ajlajner u olovci (na četkici), olovka za oči tada ćete svoje pegice jednostavno tačkati po licu. Ukoliko je pak u pitanju maskara ili gel za obrve, onda ćete njega naneti tako što ćetelagano prevući prstom četkicu duž obraza, nosa i čela kako bi ona rasprskavala datu tečnost. Na kraju senku, odnosno ajlajner u gelu (čvrstom) nanesite čvrstom četkicom.

KORAK 4. UTAPKAJ IH

Nakon što ste nacrtali svoje pegice, dobro ih prstima utapkajte u lice kako bi se sjedinile sa kožom i kako biste dobile taj željeni efekat prirodnih pegica.

KORAK 5. PRUŽI IM DODATNI ŽIVOT BRONZEROM I FIKSATOROM

Za dodatni „osunčani“ izgled možete nakon što ste utapkali pegice da ih dodatno istaknete bronzerom koji ćete naneti kao i uobičajeno na obraze, a potom nanesite fiksator kako biste upili nepotrebnu masnoću, a svoje pegice zadržali što duže vreme.

Woman photo created by freepik – www.freepik.com

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više