NEK ZAMIRIŠE NA MORE! RECEPT ZA PREUKUSAN MEDITERANSKI HLEB

od Marijana

Navikli smo da četvrtak bude čokoladni, međutim, ovoga puta neka on bude mediteranski! Prizovimo more, sunce i leo vreme mirisom i ukusom ovog neodoljivog hleba koji su sa nama podelili naši prijatelji iz Kuhinjice.

Za pripremu ovog vrlo jednostavnog, a tako aromatičnog hleba potrebno je:

Sastojci:

  • 70 gcrnih maslina bez koštica
  • 1 kašikakukuruznog brašna
  • 520 gpšeničnog brašna
  • 1suvi kvasac
  • 1 kašikasoli
  • 1 kašikašećera
  • 45 gmaslinovog ulja
  • 375 mlvode
  • ruzmarin

Priprema:

U mlakoj vodi rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da kvasac nabubri.

Dodati, so, ulje, iseckane masline, kukuruzno i belo brašno.

Umesiti glatko testo, staviti u pripremljen kalup i ostaviti da se testo digne. Premazati testo uljem i posuti sa ruzmarinom.

Ispeći hleb u rerni zagrejanoj na 220*C, oko 45 minuta.

Ispečen hleb prohladiti i servirati.  

Tablicu nutritivnih vrednosti za ovaj hleb potražite na LINKU.

Izvor: kuhinjica.rs

Fotografija je simbolična; Izvor: Food photo created by freepik – www.freepik.com

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više