Možete li da pretpostavite koji SMAJLI se najviše koristi u SVETU?!

od Marijana

Upotreba smajlija odnosno emotikona postala je sastavni deo svakodnevne pisane komunikacije, pa i našeg života. Neretko svoja osećanja i želje upravo iskazujemo upravo ovim simbolima…

Ukoliko pratimo statističke podatke sa sajta emojipedia.org do Oktobra je kreirano 3521 emotikon, a poslednji među njima, na koji je veliki uticaj imala pandemija i vanredno stanje jeste i tzv. care emotikon kao znak brige i podrške prema svojim prijateljima na društvenim mrežama. Pored ovog pojavili su se i emotikoni parova sa poljuočićem nad njima koji ne samo što mogu biti u najrazličitijim varijantama prema boji kože, već prikazuju kako raznopolne tako i istopolne zajednice, odnosno odnose. Na taj način širi se svest ne samo o ravnopravnosti polova i rase, već i o slobodi izbora kada su emotivni partneri u pitanju.

Svakog 17. jula ova platforma praznuje Svetski dan emotikona, kada se objavljuju i podaci o najkorišćenijim emotikonima prethodne godine. U 2020. godini najpopularniji smajli bio je, pazite sad emotikon koji plače od sreće! Verovali ili ne ovaj emotikon našao se na prvom mestu liste, dok su odmah nakon njega sledili crveno srce, smajli sa srcima na očima, smajli koji se valja od smeha, smajli sa nasmejanim očima, kao i ruke koje se mole.

Heart vector created by pch.vector – www.freepik.com

Sudeći po ovoj statistici 2019. godina je poprilično bila ispunjena smehom i dobrim raspoloženjem, ali budući da nam u Julu stižu rezultati za proteklu, vrlo izazovnu 2020. godinu verujemo da će lista biti poprilično izmenjena, a vi?

Heart photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više