DEZERT S JAGODAMA KOJEM NEĆETE ODOLETI!

od Marijana

Kako započeti vikend, ako ne pripremom ukusnog dezerta koji ćete u slast jesti tokom letnjih slobodnih dana na terasi ili u svom dvorištu uz nezaobilaznu popodnevnu kafu?

Upravo ovo bio je naš zahtev kada smo tražili od naših prijatelja iz Kuhinjice recept za lagani dezert, a oni su se odmah dosetili koji bi to mogao biti. Mekana korica, jagode i krem apsolutno su sjajna kombinacija koja se topi u ustima, prizivajući leto i još duža druženja uz kafu.

Sastojci:

  • 6 jaja (belanaca)
  • šećer
  • brašno
  • prezle
  • prašak za pecivo
  • 500 g svežih jagoda
  • 300 ml slatke pavlake
  • ekstrakt vanile

Priprema:

Napraviti koricu od 6 belanaca, tako što ćete prvo umutiti belanca u čvrsto, a potom ćete dodati 6 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1 kašiku prezla i prašak za pecivo. Sjedinite dobro smesu i razlijte je u dublji pleh. Zpecite koru na 180 stepeni nekoh pola sata. Izvadite koru da se prohladi a zatim koru izdubite kako biste dobili oblik činije. Ostatke kore koju ste izdubili dobro izmrvite i stavite sa strane. Za to vreme umutitite u krem 300 ml slatke pavlake sa malo ekstrakta vanile (opciono). Dodajte kremu 400 g iseckanih jagoda, a potom i izdrobljenu koricu. Sjedinite varjačom i potom tu smesu sipajte u „činiju“ od kore koju ste prethodno ispekli. Dekorišite sa ostatkom smese i preostalih 100 g jagoda. Stavite u frižider da se dezert ohladi. Poslužite uz kafu, limunadu ili prohlađeno belo vino! Prijatno!

Kompletan proces pripreme dezerta od jagode pogledajte u videu u nastavku:

Photo by Heather Barnes on Unsplash

Fotografija je simbolična

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više