LETNJE JUTARNJE RUTINE BEZ KOJIH NE BI TREBALO ZAPOČINJATI DAN!

od Marijana

Jutarnje rutine zdrava su navika za kvalitetan početak još kvalitetnijeg dana. Stoga pročitajte naše savete u nastavku i potrudite se da ih usvojite kako biste vaš dan započeli na najbolji mogući način.

Za kvalitetan početak svakog dana, pogotovo tokom toplih letnjih dana, neophodna je hidratacija.

HIDRATACIJA

Prva jutarnja navika koju valja usvojiti jeste da ispijete čašu vode na prazan stomak (neki preporučuju i dve, pa čak i mlaku vodu u koju se nacedi nekoliko kapi limunovog soka). Na taj način ne samo što ćete se razbuditi, već ćete i pripremiti metabolizam za prvi obrok. Budući da leti gubimo dosta tečnosti putem znoja neophodno je tu tečnost i nadomestiti,te naviku ispijanja vode treba praktikovati i tokom čitavog dana.

JUTARNJE VEŽBE

Nakon što ste ispili vodu, vreme je za lagano razgibavanje i nekoliko jutarnjih vežbica koje će vas zagrejati i pripremiti za naporne dnevne aktivnosti koje vas očekuju toga dana. Jutarnje vežbe ne treba da budu naporne i previše zahtevne, već prijatne i opuštajuće. Ukoliko volite da praktikujete jogu, možete uvesti nekoliko osnovnih vežbica u svoju rutinu. Nakon toga ne zaboravite da nadomestite izgubljenu tečnost i da se istuširate kako biste dodatno hidrirali i svoju kožu. Nakon toga sledi obrok!

LAGANI OBROK PA TEK ONDA KAFA

Letnji obroci treba da budu lagani i dovoljno hranljivi. Praktikujte žitarice, voće, povrće, kao i lagana peciva. Gledajte da obroci ne budu preobilni i teški na stomak, već da se hranite češće, a manje. I uvek neka to budu hranljive materije poput orašastih plodova, ribe, belog mesa… Što se samog doručka tiče on treba da sledi PRE KAFE, nikako posle,a potom možete da se počastite šoljom ovog toplog napitka. Vodite računa da posle kafe takođe treba dodatno hidrirati telo i uneti dovoljno vode u svoj organizam jer mnogi naučnici smatraju da kofein dodatno dehidrira organizam i te ga treba dodatno hidrirati.

ZAŠTITNI FAKTOR

Pre nego što izađete iz svog doma ne zaboravite da nanesete zaštitni faktor na telo, ali pre svega na lice. Bilo da je sunčano ili oblačno vreme UV zraci naći će put do vaše kože i u tome ih treba sprečiti. Više o tome čitajte na LINKU.

SVE SVOJE SA SOBOM NOSIM

Pre nego što izađete iz stana pripremite svoju torbu i obezbedite adekvatnu „prvu pomoć“ za letnje dane. Neka je uvek uz vas flašica sa vodom, sredstvo protiv komaraca, neki slatkiš (u slučaju da vam padne šećer), ali i krema sa faktorom, te lepeza.

Photo by Anna Rye from Pexels

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više