SLADOLED OD BRESKVE ZA PRAVE VOĆNE SLADOKUSCE!

od Marijana

Budući da je sezona bresaka već uveliko počela i da smo ih se, moramo priznati, baš zaželeli, rešili smo da ovo slasno voće iskoristimo za jednu laganu letnju poslasticu na koju niko nije imun-sladoled!

Breskva vodi poreklo iz Kine. Smatrana je drvetom života i besmrtnosti, te je plod ove voćke vrlo često nazivan i vilinskim voćem. Svoje latinsko ime, Prunus persica, duguje Persiji, odakle je Aleksandar Veliki preneo po celom Mediteranu. Danas je poznato više od 10 000 sorti koje sazrevaju od maja do početka oktobra (kuhinjica.rs).

Za pripremu ukusnog sladoleda od ove čudotvorne voćke potrebno je:

  • 1 pomorandža
  • sok od limuna
  • 100 g šećera
  • 300 g bresaka
  • 200 ml obranog mleka
  • 250 ml biljne pavlake

Priprema:

Breskve i pomorandžu oljuštiti, odstraniti koštice i iseći na komadiće. Staviti voće u blender i izmiksati zajedno sa sokom od limuna i šećerom. Posebno umiksati mleko sa biljnom pavlakom, a zatim sjediniti sa voćnom smesom. Dobro umutiti sve sastojke i staviti da se masa zamrzne. Servirati u kuglama.

Izvor: kuhinjica.rs

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više