Ništa ne može bolje da popravi ovaj kišni četvrtak do čokolada! Zato smo zavirili u našu dragu Kuhinjicu ne bi li smo pronašli neki sjajan čokoladni recept za vas.
Nismo morali mnogo da tragamo jer nam se jedan takav bukvalno sam nametnuo, u pitanju je nutela čizkejk. Brz za pripremu, bez pečenja, od svega nekoliko sastojaka, a tako sladak i topljiv u ustima…
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa (petit, plazma)
- 30 g kakao praha
- 200 g margarina za kuvanje
- 50 ml mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 250 g maskarpone sira
- 200 g nutele
- 150 ml slatke pavlake (za glazuru)
- 150 g crne čokolade
Priprema:
Pripremite okrugli kalup koji ćete obložiti pek papirom. Umešajte koru tako što ćete dobro sjediniti mleveni keks, kakao, otopljeni margarin i malo mleka (50 ml). Takvu koru (da bude masnjikava) rasporedite na dno kalupa (prstima dobro utapkajte). Stavite u frižider da se hladi dok pravite fil. Fil pravite potom tako što ćete dobro umutiti mikserom slatku pavlaku, šećer u prahu, a zatim ćete u smesu dodati i lagano oklagijom izmešati maskarpone sir. Podelite smesu u dva dela. Jedan deo ostavite da bude tako beo, dok drugi deo umutite sa nutelom (da bude braon i čokoladni). Filujte koru prvo belim, pa zatim crnim filom. Na samom kraju pospite svoj cheesecake glazurom koju ćete napraviti od prokuvane vruće slatke pavlake u koju ćete rasopiti crnu čokoladu. Prohladite u frižideru i servirajte kroz nekoliko sati! Prijatno!
Kompletan video recept možete ispratiti u nastavku:
Fotografija je simbolična.
Izvor: Food photo created by stockking – www.freepik.com
Recept: kuhinjica.rs