ČETVRTAK JE REZERVISAN ZA ČOKOLADU: NUTELA ČIZKEJK NA KUHINJICIN NAČIN!

od Marijana

Ništa ne može bolje da popravi ovaj kišni četvrtak do čokolada! Zato smo zavirili u našu dragu Kuhinjicu ne bi li smo pronašli neki sjajan čokoladni recept za vas.

Nismo morali mnogo da tragamo jer nam se jedan takav bukvalno sam nametnuo, u pitanju je nutela čizkejk. Brz za pripremu, bez pečenja, od svega nekoliko sastojaka, a tako sladak i topljiv u ustima…

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa (petit, plazma)
  • 30 g kakao praha
  • 200 g margarina za kuvanje
  • 50 ml mleka
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g maskarpone sira
  • 200 g nutele
  • 150 ml slatke pavlake (za glazuru)
  • 150 g crne čokolade

Priprema:

Pripremite okrugli kalup koji ćete obložiti pek papirom. Umešajte koru tako što ćete dobro sjediniti mleveni keks, kakao, otopljeni margarin i malo mleka (50 ml). Takvu koru (da bude masnjikava) rasporedite na dno kalupa (prstima dobro utapkajte). Stavite u frižider da se hladi dok pravite fil. Fil pravite potom tako što ćete dobro umutiti mikserom slatku pavlaku, šećer u prahu, a zatim ćete u smesu dodati i lagano oklagijom izmešati maskarpone sir. Podelite smesu u dva dela. Jedan deo ostavite da bude tako beo, dok drugi deo umutite sa nutelom (da bude braon i čokoladni). Filujte koru prvo belim, pa zatim crnim filom. Na samom kraju pospite svoj cheesecake glazurom koju ćete napraviti od prokuvane vruće slatke pavlake u koju ćete rasopiti crnu čokoladu. Prohladite u frižideru i servirajte kroz nekoliko sati! Prijatno!

Kompletan video recept možete ispratiti u nastavku:

Fotografija je simbolična.

Izvor: Food photo created by stockking – www.freepik.com

Recept: kuhinjica.rs

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više