UNOŠENJE OVE BOJU U VAŠ LETNJI ENTERIJER ĆE VAM U TRENUTKU POPRAVITI RASPOLOŽENJE!

od Marijana

Brojna istraživanja utvrdila su da je uticaj boja na ljudsko raspoloženje očigledan i da prilikom odabira boje za enterijer i te kako treba voditi računa, te i da ukoliko želite da pospešite svoje raspoloženje treba da birate tople, svetle, čiste, odnosno pastelne boje. Jedna među njima koja se ponajviše ističe zasigurno je žuta.

Žuta je boja koju opisuju kao vrlo svetlu, toplu, optimističnu. Kao boju koja utiče na dobro raspoloženje i pospešuje kreativnost, bistro promišljanje, odlučivanje… Žuta boja može pomoći u ublažavanju depresije, budući da izaziva osmeh i spontanost, simbolišući sunce, toplinu, nadu…

I vodeća kompanija u industriji boje Pantone usaglasila se da boja sezone 2021. godine upravo bude žuta (i to u nijansi senfa) (DETALJNIJE PROČITAJTE NA LINKU), opisujući je kao toplu boju koja prenosi pozitivnu energiju i ujedno pojačava energiju ljudi koji je nose.

Ova boja simboliše vatru i simbolizuje sve aspekte hinduizma – vatra koja pobeđuje mrak i osvetljava prostor može se definisati i kao nadmoć znanja nad neznanjem.

Photo by Anna Nekrashevich from Pexels

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više