DANAS OBELEŽAVAMO MEĐUNARODNI DAN HUMANOSTI!

od Marijana

Brojni humanitarni radnici u svakodnevnoj su opasnosti izlažući svoje živote kako bi pomogli drugima, bilo na ratom obuhvaćenim područjima, gradovima obuhvaćenim pandemijom, glađu, siromaštvom…

19. avgusta 2003. godine desio se bombaški napad na zgradu Ujedinjenih nacija u Bagdadu, kada je život izgubilo 22 humanitarna radnika. U znak sećanja na ovaj nemili događaj EU je proglasila upravo ovaj dan Danom humanosti i danom koji će nas svakodnevno podsećati da humanitarni radnici nisu meta u ratnim sukobima! Da su humanitarni radnici i humanost temelj čovečanstva i čovečnosti i nešto čema svi treba da težimo!

Bez straha za sopstveni život, dobrovoljno pružajući pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Upravo njima posvećen je današnji dan. Oni su najveći heroji današnjice!

Brojne humanitarne organizacije danas obeležavaju svoj dan, šireći svest o najrazličitijim problemima i načinima na koji mi možemo pomoći. Jedna među njima je i organizacija Budi human koja uz pomoć donacija svih nas svakodnevno prikuplja novac bolesnima! Svojim malim doprinosom u vidu SMS poruke pomogli smo brojnim mališanima, komšijama, braći, sestrama, majkama da prikupe sredstva za lečenje i zdraviju budućnost! Stoga apelujemo na današnji dan da se ova tradicija nastavi i da se svi odreknemo jedne kafe i pomognemo onima kojima je to zaista najpotrebnije! 3030! Pošaljite SMS poruku za nekog od korisnika. Brojeve možete pronaći na sledećem linki https://www.budihuman.rs/!

Social photo created by freepik – www.freepik.com

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više