U NEKOLIKO KORAKA DO ZDRAVE I MEKE KOSE: SAVETI I TRIKOVI

od Marijana

Kako bi vaša kosa ostala zdrava i negovana, pogotovo nakon leta i prevelikog izlaganja sunčevim zracima, vreme je da uvedete neke nove (stare) navike koje će vam u tome pomoći.

HIDRATACIJA:

Baš kao što i naša koža zahteva dodatnu hidrataciju, tako će vam i kosa biti zahvalna ukoliko joj priuštite isto. Hidratacija kose izuzetno je važna da bi vam kosa ostala glatka, zdrava i neisušena pre svega. Hidratacija kože može se vršiti u salonu, ali je takođe možete i sami praktikovati kod kuće uz primenu kvalitetnog hidrantnog šampona, te balzama i maske za kosu. Nakon pravilnog nanošenja sve triju komponentne sigurni smo da će vaša dlaka ojačati, dobiti dodatnu gustinu, sjaj, ali i neophodnu hidrataciju.

Ukoliko vam je kosa previše suva savetujemo vam da dubinski hidrirate kosu tako što ćete nakon što nanesete masku svoju kosu privezati i prekriti plastičnom kesom (da održava toplotu) i držati masku na kosi i do sat vremena nakon čega ćete je isprati ne pretoplom vodom i prosušiti prirodnim putem (ukoliko je leto) ili pak fenom, ali na hladnijoj temperaturi.

PRIRODNA KOZMETIKA BEZ SULFATA:

Kako bi vaša kosa ostala negovana i zdrava savetujemo vam da birate preparate koji ne sadrže sulfate. Budući da mnogi tvrde kako sulfati isušuju kosu i mogu dovesti do iritacije kože glave odabir preprarat bez njih sjajan je korak u održavanju kose hidriranom i zdravom.

ZAŠTITA OD ZRAČENJA:

Kao i koža i kosa zahteva zaštitu od štetnih sunčevih zračenja. Stoga vam preporučujemo da pre svega nosite šešire, kape, marame ukoliko ste direktno izloženi suncu, te i da kosu tretirate sprejevima sa zaštitnim faktorom koji će vas štititi.

DODATNA NEGA ULJEM:

Za dodatnu hidrataciju, pored maski možete koristiti i prirodna ulja za kosu poput maslinovog, kokosovog, ricinusovog. Nanesite jednom mesečno ulje na kosu, ostavite ga da deluje, a zatim ga dobro isperite. Primetićete da će vam kosa biti mnogo mekša, zdravija i lakša za račešljavanje.

IZBEGAVAJTE TRETIRANJE VISOKIM TEMPERATURAMA:

I baš kao što smo na početku rekli, ukoliko tretirate kosu fenom nemojte praktikovati najviše temperature, već gledajte da je što manje izlažete njima (da je što više sušite prirodno ili niskim temperturama), te i da izbegavate prekomerno korišćenje prese, figara i drugih aparata kojigreju kosu i time je isušuju, gore i stanjuju.

Woman photo created by diana.grytsku – www.freepik.com

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više