Ukoliko nemate previše vremena za pripremu ručka, a želite da on bude bogat, punog ukusa i pre svega zdrav isprobajte provereni recept koji je s nama podelila vredna ekipa naše drage Kuhinjice. U pitanju je šareni patlidžan.
Kada kažemo pileće belo meso, mocarela sir, patlidžan, čeri paradajz i malo bosiljka, jednostavno ne možemo da pogrešimo… Rapsodija ukusa koja će osvojiti sva vaša čula, a priprema se za svega pola sata…
Za dve porcije šarenog patlidžana potrebno je:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 2 patlidžana srednje veličine
- 5-6 čeri paradajza (oko 300g)
- dve mocarela lopte (oko 300 g isto)
- so i biber
- listovi svežeg bosiljka
Priprema:
Patlidžan dobro isperite pa ga isecite uzduž na trake jednake debljine, ali tako da ne odsečete peteljku koja će patlidžan držati u komadu (pogledajte u videu u nastavku). Dobro posolite unutrašnjost patlidžana pa ostavite da odstoji dok vi ispečete piletinu. Pileće meso isecite na filete jednake debljine, posolite, pobiberite, pa ih na tiganju dobro ispecite sa jedne i druge strane dok ne dobiju rumenu boju, potom ih iseckajte na sitnije komade. Iseckajte čeri paradajz na kolutove i odvojte (prethodno dobro isprane) listove bosiljka. Punite patlidžan tako što ćete naizmenično stavljati piletinu, čeri pa zatim list bosiljka.
Zagrejte rernu pa potom ubacite patlidžane na 180 stepeni da se zapeče 10 minuta. Izvadite patlidžane pa dodajte u svaki prorez komad mocarele. Vratite u pećnicu i na istoj temperaturi (180 stepeni) pecite patlidžan još 10 minuta kako bi se mocarela otopila.
Izvadite i servirajte toplo. Na vrh možete dodati još malo svežeg bosiljka. Prijatno.
Kompletan proces pripreme ovog šarenog ručka pogledajte u videu u nastavku:
Izvor: https://www.instagram.com/kuhinjica.rs/?hl=sr
Naslovna fotografija je simbolična!
Izvor: Food photo created by timolina – www.freepik.com