MEKSIKO NA TRPEZI: MEDENO MESO NA ČIPSU OD TORTILJA

od Marijana

Ukoliko ste za jedan brzi, pikantni ručak ove kišne srede, predlažemo vam da to bude upravo ovaj recept sa tortiljama i pikantnim medenim mesom kome nećete ostati ravnodušni.

Rapsodija boja, mirisa i ukusa za trenutak će vas odvesti u Meksiko, a vaši ukućani uživaće u zajedničkom obroku koji se po pravilu jede prstima i iz jedne činije, te će vaš ručak biti ne samo vrlo ukusan, već i posve autentičan i blizak.

Potrebni sastojci:

  • 150 g praziluka
  • 600 g mlevenog mesa
  • 100 g celera svežeg
  • so, biber, kim
  • 40 g meda
  • malo sveže mente
  • pakovanje tortilja
  • tucana paprika
  • maslinovo ulje
  • 200 g grčkog jogurta
  • 100 g tahini sosa
  • 2 kom ljute papričice

Priprema:

Iseckajte praziluk i prodinstajte ga na malo ulja. Dodajte mleveno meso i dinstajte nekih 10ak minuta. Dodajte sitno iseckani sveži celer, a zatim začinite meso solju, biberom i s malo kima. Dodajte mesu svežu nanu i malo meda. Dobro sjedinite i prodinstajte sve zajedno još jednom. Odložite meso (fil)dok pripremate tortilje.

Pakovanje tortilja otvorite, a zatim iseckajte tortilje na sitnije trougliće (pogledajte postupak u videu u nastavku). Tako iseckane tortilje začinite paprikom, solju, biberom i maslinovim uljem. Izgrilujte ih sa obe strane da dobiju zlatnu boju. Poređajte ih na dno velike činije, a preko sipajte meso koje ste pripremili.

Preko mesa sipajte grčki jogurt, a zatim tahini sos. Naseckajte malo ljute papričice i mente i pospite odozgo. Servirajte toplo. Prijatno!

Kompletan proces pripreme ovog obroka pogledajte u videu u nastavku:

Fotografija je simbolična

Food photo created by timolina – www.freepik.com

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više