Ukoliko ste za jedan brzi, pikantni ručak ove kišne srede, predlažemo vam da to bude upravo ovaj recept sa tortiljama i pikantnim medenim mesom kome nećete ostati ravnodušni.
Rapsodija boja, mirisa i ukusa za trenutak će vas odvesti u Meksiko, a vaši ukućani uživaće u zajedničkom obroku koji se po pravilu jede prstima i iz jedne činije, te će vaš ručak biti ne samo vrlo ukusan, već i posve autentičan i blizak.
Potrebni sastojci:
- 150 g praziluka
- 600 g mlevenog mesa
- 100 g celera svežeg
- so, biber, kim
- 40 g meda
- malo sveže mente
- pakovanje tortilja
- tucana paprika
- maslinovo ulje
- 200 g grčkog jogurta
- 100 g tahini sosa
- 2 kom ljute papričice
Priprema:
Iseckajte praziluk i prodinstajte ga na malo ulja. Dodajte mleveno meso i dinstajte nekih 10ak minuta. Dodajte sitno iseckani sveži celer, a zatim začinite meso solju, biberom i s malo kima. Dodajte mesu svežu nanu i malo meda. Dobro sjedinite i prodinstajte sve zajedno još jednom. Odložite meso (fil)dok pripremate tortilje.
Pakovanje tortilja otvorite, a zatim iseckajte tortilje na sitnije trougliće (pogledajte postupak u videu u nastavku). Tako iseckane tortilje začinite paprikom, solju, biberom i maslinovim uljem. Izgrilujte ih sa obe strane da dobiju zlatnu boju. Poređajte ih na dno velike činije, a preko sipajte meso koje ste pripremili.
Preko mesa sipajte grčki jogurt, a zatim tahini sos. Naseckajte malo ljute papričice i mente i pospite odozgo. Servirajte toplo. Prijatno!
Kompletan proces pripreme ovog obroka pogledajte u videu u nastavku:
Fotografija je simbolična
Food photo created by timolina – www.freepik.com