LAGANI KOLAČ SA JABUKAMA I KRUŠKAMA, SAVRŠENA POSLASTICA UZ ČAJ ILI CRNU KAFU

od Marijana

Prva pomisao na jesen zasigurno su topli čajevi i jača kafa, te ispijanje istih uz prve zrake sunca, ili one poslednje poslepodnevne za kojima toliko čeznemo. Za potpuni ugođaj u ovim trenucima donosimo vam i recept iz naše Kuhinjice za savršen lagani i brzi kolač koji će okupirati sva vaša čula.

Kombinacija jabuka i krušaka sa laganim patišpanjem u potpunosti će se topiti uz čaj i kafu i učiniti da vas obuzme jesenja nostalgija i toplina porodičnog doma…

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 50 g kokosovog brašna
  • 3 jajeta
  • prašak za pecivo
  • ekstrakt od vanile
  • 150 ml ulja
  • 150 ml mleka
  • 3-4 jabuka
  • 3-4 kruške
  • suvo grožđe
  • šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:

Napravite patišpanj tako što ćete u većoj činiji umutiti 3 jaja, zatim dodati brašno, šećer, kokosovo brašno, prašak za pecivo… Dodajte lagano dok mutite ulje, a zatim i mleko dok ne dobijete gustu smesu (kao na videu). Pouljite i pobrašnjavite tepsiju, a zatim u nju razlijte smešu. Naseckajte jabuke i gruške i poređajte ih preko smeše. Dodajte suvo grožđe po ukusu. Ovako pripremljen kolač pecite u već zagrejanoj rerni na temperaturi od 17o stepeni nekih 40 minuta. Nakon što izvadite kolač pospite ga šećerom u prahu i secite na kocke. Servirajte ga toplog uz topao čaj ili kafu za potpuni jesenji ugođaj. Prijatno!

Kompletan proces pripreme ovog kolača pogledajte u nastavku:

Fotografija je simbolična

Izvor: Food photo created by freepik – www.freepik.com

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više