LEPO I UNIKATNO: NAPRAVITE SAMI GRANČICE PAMUKA ZA SVOJU VAZU

od Marijana

Neizostavan dekorativni detalj koji će oplemeniti dom.

Diy projekti omiljeni su među mladim damama, koje se svojim ručnim radovima neretko hvale na društvenim mrežama. Tako smo naišli na sve češći dekorativni element koji krasi jesenje enterijere širom sveta, a koji je moguće načiniti i sopstvenim rukama – u pitanju su cvetovi pamuka za vašu vazu.

Cvetovi pamuka ne samo što su elegantni, mekani i nežni, već su svojom belom bojom vrlo prilagodljivi prostoru i moguće ih je uklopiti u gotovo svaki od njih.

Prednost diy pamučnih cvetova je u tome što su vrlo trajni, ne suše se i brzo se i jednostavno prave. Sve što vam je potrebno je malo strpljenja i materijala koji vam donosimo u nastavku.

Potreban materijal:

  • nekoliko grančica drveta (dužine 30-ak cm) sa izdancima manjih grančica
  • pakovanje vate
  • lepak
  • braon krep papir

Izrada:

Otkinite komadiće vate tako da za svaki cvet pamuka izdvojite 4-5 komada iste (Prethodno sračunajte koliko cvetova želite. Ukoliko želite npr. 10 cvetova pamuka, otkinite 40 komadića vate), a zatim ih rukama oblikujte u loptice. Odvojte po četiri (ili pet) loptica za svaki cvet, a zatim od krep papira isecite po 4-5 listića (kao na slici, i u zavisnosti koliko će loptica imati vaš cvet). Da bi vam bilo lakše da spojite loptice prethodno možete izrezati papir u obliku kruga (veličine manje od željenog cveta), a zatim na njega nalepite loptice (da dobiju oblik pamuka kao sa slike). Nakon što su se loptice zalepile na dno papira nalepite i listove koje ste izrezali, a zatim ih prilepite i za vatu (da prate cvet). Ovakve cvetove ostavite da se prosuše, a zatim ih rasporedite po grančicama i stavite u vazu.

Ukoliko vam je to previše posla pamuk cvetove možete izraditi i od samo jedne ili pak tri loptice, po ukusu, a umesto krep papira možete se poslužiti nekim braon suvim lišćem ili ljuspicama šišarke na primer.

Flower photo created by Racool_studio – www.freepik.com

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više