NAJUKUSNIJI KESTEN KUGLOF UZ ČAJ I CRNU KAFU

od Marijana

Decembar definitivno miriše na pečeno kestenje, citruse i kuvano vino. Nama često i na jaku crnu kafu i čaj od đumbira…

Zato ove nedelje iz drage nam Kuhinjice stiže jedan brz, aromatičan recept upravo za takve trenutke uz kafu i čaj. U pitanju je recept za ukusan i mekan kuglof od kesten pire-a i još po nečeg…

Recept za domaći kesten pire možete pogledati na LINKU, a sada da se bacimo na poslastičarstvo!

Sastojci:

  • 125 g putera
  • 250 g kesten pirea
  • 150 ml slatke pavlake
  • 200 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 3 jajeta
  • 300 g brašna
  • 50 g mlevenih badema
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g crne čokolade
  • cimet

Priprema:

Umutiti penasto puter, a zatim mu dodati prilikom miksanja još i šećer, 3 jajeta (jedno po jedno ne prekidati miksanje), brašno, bademe, vanil šećer, prašak za pecivo. Ostaviti smesu, dok pripremate u drugoj činiji drugu smesu tako šro ćete umutiti slatku pavlaku i dodati joj kesten pire i mleko. Na kraju sjedinite obe smese i dodajte seckanu čokoladu. Gustu smesu razlijte u kalup koji ste prethodno namazali maslacem i posuli prezlama (da se ne lepi). Zapeći kuglof u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 45 minuta. Servirati ohlađen kuglof uz čaj ili jaku kafu, a po želji ga možete dekorisati šećerom u prahu.

Prijatno!

Izvor: kuhinjica.rs

Kompletan proces pripreme keste kuglofa pogledajte u nastavku u videu.

Flower photo created by freepik – www.freepik.com

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više