UPAKUJTE POKLONE KAO PRAVI PROFESIONALCI: IDEJE I SAVETI

od Marijana

Bliže nam se božićni praznici pa samim tim i pakovanje svih onih silnih poklona koje smo nakupovali za svoje prijatelje i porodicu. Vreme je za, moglo bi se reći, ritual koji posebno inspiriše i budi praznični duh u ljudima.

Ukoliko vam nedostaje ideja kako da upakujete svoje ovogodišnje poklone u nastavku pogledajte nekoliko naših favorita…

Među prvima su ove elegantne mašne od satena koje u kombinaciji sa najobičnijim natron (poštarskim) papirom postaju prava dobitna kombinacija. Još ukoliko dodate koju porukicu, šišarku ili bobicu nema greške, kreiraete pakete kao iz božićnih filmova…

Kada smo kod šišarki i jednostavno lišće može biti neverovanto elegantno i jedinstveno kada se ukombinuje sa jednobojnim papirom nežnih tonova… Uz ovu vrpvu od jute vaš poklon biće još prirodniji i upečatljiviji…

Za ljubitelje starinskog efekta evo ideje i sa voskom i neobičnim uvijanjem papira. Klikom na objavu (skrolovanje udesno) videćete i kako se jednostavnim uvijanjem papira postiže ovaj prelamajući efekat.

Ukrasi od brašna mogu da posluže i kao dodatna dekoracija poklona. A kako se oni prave pogledajte na LINKU.

Ova nežna dekoracija od pampasa nas je oborila s nogu…

Kada smo pomenuli sušeno bilje, ne možemo, a da ne pomenemo i sušeno voće, posebno citruse. Dekorisanje poklona sušenim kriškama narandže, limuna ili grejpa prava je čar. Ne samo što će vaš poklon izgledati neverovatno elegantno, već će i mirisati tako sveže i praznično!

Furošiki tehnika (furošiki prev. krpa) japanska je tehnika pakovanja koja se zasniva na tome da poklon pažljivo upakujemo u neki materijal po želji, neki tekstil, a potom ga kreativno svežemo na različite načine, izbegnuvši na taj način sve potrošne materijale koji se sporo razgrađuju kao što su ukrasni papir, selotejp, trake… Na ovaj način ne samo što ćete i sami doprineti ekološkom osvešćenju i očuvanju okoline, već ćete onome kome poklon darujete dodatno pokloniti tkaninu koju i sam može da praktikuje u svrhu pakovanja ili pak šivenja nečeg posebnog za sebe. Zvuči zanimljivo i korisno, zar ne?! Zašto ne bismo pokušali?

Još jedan sjajan način dekorisanja poklona za kreativce jeste i pravljenje ukrasnog papira na taj način što ćete izrezbariti pečat od sirovog krompira kojim ćete potom uz pomoć tempera ispečatirati natron papir ili bilo koji drugi jednobojni papir koji je praktičan za pakovanje. Na ovaj način možete da kreirate na stotine različitih i unikatnih dezena koji će sigurno oduševiti vaše bližnje.

A ovaj jednostavan papir sa personalizovanom porukom rukom pisanom je tako prekul!

A tek ova kolekcija…

I za kraj tu su šarene bućkice od vunice koje su dale efekat svetlećih lampica…

A imamo i bonus favorite:

Label photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više