ČETVRTAK JE ZA ČOKOLADU: SAVRŠENA MOKA TORTA ZA SVE KAFOLJUPCE

od Marijana

Ukoliko ste veliki kafoljubac i pritom volite slatkiše, ova čokoladna torta mora se naći u vašoj listi recepata.

Moka torta savršena je kombinacija kafe i čokolade koja će svojom teksturom i punoćom ukusa osvojiti sva vaša čula. Jednostavna za pripremu, a tako bogata i ukusna, ova torta će se sigurno često naći na vašoj prazničnoj trpezi…

Sastojci:

  • Kora:
    • 4 jaja
    • 100 g mlevenih oraha
    • 250 g šećera
    • 150 ml skuvane crne kafe
    • 100 g brašna
    • 1 prašak za pecivo
  • Fil:
    • 3 žumanca
    • 150 g šećera u prahu
    • 100 ml skuvane crne kafe
    • 1 kašika gustina
    • 1 margarin
  • Glazura:
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 80 g margarina
    • 45 ml skuvane kafe

Priprema:

Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Varjačom lagano umešati žumanca, brašno, kafu, orahe i prašak za pecivo.

Razliti smesu u okrugli kalup obložen pek papirom i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 25 minuta. Pečenu koru preseći na pola i ohladiti.

Penasto umutiti šećer u prahu i žumanca. Dodavati gustin i kafu i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.

Staviti jednu koru na tacnu, premazati kremom, preklopiti drugom korom i preliti celu tortu glazurom: u šerpi skuvati čokoladu, margarin i kafu.

Tortu dobro ohladiti i dekorisati. 

Fotografija je simbolična.

Izvor: Background photo created by mrsiraphol – www.freepik.com

Izvor: kuhinjica.rshttp://www.kuhinjica.rs/recepti/poslastica/moka-torta

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više