RECEPT ZA NESIGURNE DOMAĆICE: PRINCES KROFNE KOJE NE MOGU DA VAM NE USPEJU

od Marijana

Priprema masnog testa često ume da zada muke domaćicama.

Ukoliko niste sigurne kako se priprema tzv. masno testo donosimo vam u nastavku recept i proverene mere sa kojima ovo testo (od kojeg se između ostalog prave i svima omiljene princes krofne) jednostavno mora da vam uspe.

Sastojci:

Za testo:

  • 4 šoljice vode
  • 2 šoljice ulja
  • 10 kašika brašna
  • 4 jajeta

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 1 margarin
  • 250 g šećera u prahu

Priprema:

U šerpu sipati vodu i ulje i ostaviti da vri. Zatim dodati brašno i mešati da ne ostanu grudvice. Sačekati da se malo ohladi, a onda ubaciti jaja, jedno po jedno i dobro sjediniti masu. Testo treba da vam bude masno i da se lako odvaja kašikom od činije. Dobijenu masu sipati u špric i istiskati smesu u oblik krofne u podmazan pleh ili pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni oko 20 min. Prilikom prvih 15 minuta ne otvarajte rernu kako bi vam krofne dobro narasle i bile šuplje. Ostaviti da se ohlade dok pripremate fil.

Staviti mleko da vri, a od toga odvojiti 0,2 dl za puding prašak. Promešati puding sa mlekom i šećerom da ne ostanu grudvice, a onda dodati u provrelo mleko. Mešati oko 5 minuta, a onda ostaviti da se ohladi. U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati u ohladjen puding.

Iseći svaku krofnu na sredini i stavljati po jednu kašičicu fila. Ostaviti u frižideru 2 sata, a onda služiti.

Izvor: http://www.kuhinjica.rs/

Naslovna fotografija je simbolična

Izvor: Photo by ZEYNEP SEVDA from Pexels

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više