Popularna čokoladna poslastica – brauni kolač izazov je za sve sladokusce. Tako mek, jednsotavan, a tako punog ukusa, ovaj kolač je pravi užitak za sva čula. Iz naše dobro poznate Kuhinjice stiže i recept za domaću varijantu koja je za svačiji džep i kulinarske sposobnosti:
Sastojci:
- 50 g masti
- 1 jaje
- 150 g šećera
- 1 limun (kora)
- 1 kašičica sode bikarbone
- 250 g brašna (sojinog)
- 100 g pšeničnog brašna
- 200 ml mleka
- 40 g kakaa
- komadići crne čokolade (po želji)
Priprema:
Umutite mast, jaje i šećer. Narendajte u smesu koricu od jednog limuna, a zatim dodajte malo sode bikarbone i sojino brašno. Lagano mutite dodajući 100 ml mleka (pola mere). Kada ste to umutili dodajte pšenično brašno, kakao i ostatak mleka. Dobro izmiksajte i na kraju po želji ubaciti i komadiće crne čokolade (za bogatiji ukus). Smesu razlijte u pleh koji ste prethodno podmazali mašću i pobrašnjavili, a zatim pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni pola sata. Izvadite kolač i kada se ohladi secite ga na kocke. Servirajte uz kuglu sladoleda od vanile ili uz čaj/kafu. Prijatno!
Kompletan proces pripremam pogledajte na linku:
Naslovna fotografija je simbolična
Izvor: Chocolate brownie photo created by azerbaijan_stockers – www.freepik.com