Najnoviji trendovi u make-upu donose svetle kolorite, blistave sjajeve i prirodan izgled. U ovom članku ćete otkriti kako da primenite ove trendove u svakodnevnom izgledu. Sa savetima o tehnici nanošenja, izboru pravih proizvoda i prilagodljivosti trendova za različite prilike, vaš make-up će uvek biti svež, moderan i prilagođen vašem stilu. Bez obzira da li želite jednostavan i prirodan izgled ili dramatičan i upečatljiv, ovaj članak će vam pomoći da nađete inspiraciju i ostvarite najbolje rezultate u svom svakodnevnom make-upu.

Uvod u najnovije trendove u make-upu

Šta su make-up trendovi?

Make-up trendovi se odnose na popularne stilove šminkanja koji se menjaju i evoluiraju tokom vremena. To su inovativne tehnike i boje koje se koriste za postizanje određenog izgleda, bilo da je reč o svakodnevnom šminkanju ili za posebne prilike. Svaka sezona donosi nove trendove u make-upu, a svaka osoba može pratiti i primenjivati ove trendove prema vlastitom ukusu i stilu.

Zašto je važno pratiti trendove?

Pratiti make-up trendove može biti zabavno iskustvo, ali postoji i nekoliko razloga zašto je važno biti up-to-date sa najnovijim stilovima šminkanja. Jedan od razloga je taj što make-up trendovi pružaju inspiraciju i mogućnost eksperimentisanja sa različitim izgledima. Takođe, kroz praćenje trendova možete saznati nove tehnike i proizvode koji mogu poboljšati vašu rutinu šminkanja. Praktično, praćenje trendova vam omogućava da budete u korak sa vremenom i da se osećate samopouzdano u vašem izgledu.

Trendovi koji su aktuelni u poslednje vreme

Poslednjih godina, neki od najpopularnijih make-up trendova su se fokusirali na prirodan izgled kože. Ovaj trend obuhvata nežnu i blistavu podlogu, prirodnije obrve i minimalno naglašene oči i usne. Takođe, mat ruževi u neutralnim tonovima su postali veoma popularni. Pored toga, smelije boje poput jarkih ruževa i neobičnih senki su takođe deo aktuelnih trendova. Za konturisanje lica se sada koriste svetliji tonovi kako bi se postigao suptilan izgled bez velike razlike između senke i svetla. Ovi trendovi sve više postaju pristupačni i prihvaćeni širom sveta, dok se istovremeno razvijaju i novi trendovi koji će u budućnosti oblikovati svet make-upa.

Priprema kože za make-up

Čišćenje kože

Pre nego što počnete sa šminkanjem, važno je očistiti kožu kako biste uklonili nečistoće koje mogu uticati na kvalitet make-upa. Možete koristiti blagi čistač lica ili micelarnu vodu da biste temeljito očistili kožu.

Hidratacija kože

Nakon čišćenja, koristite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože kako biste je hidrirali i pripremili za nanošenje make-upa. Hidrirana koža će omogućiti besprekoran izgled šminke i pomoći da se izbegne suvoća ili ljuštenje.

Upotreba primer-a

Primer je proizvod koji se nanosi pre pudera ili tečnog make-upa kako bi se stvorila ravna površina za nanošenje. Osim što produžava trajnost make-upa, primer takođe može smanjiti vidljivost pora, finih linija i nepravilnosti kože. Odaberite primer koji odgovara vašem tipu kože i nanesite ga ravnomerno na celo lice pre ostatka make-upa.

Trendovi u bojama

Nijanse koje su u trendu

Trendovi u bojama se često menjaju, ali trenutno popularni su neutralni tonovi kao što su bež, smeđa, krem i boje zemlje. Ove nijanse su univerzalne i mogu se lako kombinovati sa različitim izgledima. Takođe, jarki ruževi u crvenoj, roze i ljubičastoj boji takođe su popularni i mogu dodati dodatni osećaj glamura.

Kombinovanje boja

Jedan od aktuelnih trendova je kombinovanje nekoliko boja na očima kako bi se postigao jedinstven i šareni izgled. Na primer, možete koristiti dve različite nijanse senke za oči i pažljivo ih izblendati kako biste stvorili prelaz između boja. Ova tehnika omogućava kreiranje razigranog izgleda i daje prostor za eksperimentisanje.

Kako odabrati boje koje odgovaraju vašem tenu

Prilikom odabira boja šminke, važno je uzeti u obzir vašu prirodnu boju kože. Ako imate svetliji ten, pastelne nijanse će izgledati veoma lepo i pružiti suptilan izgled. Za tamniji ten, topliji tonovi kao što su bronzani ili zlatni mogu dodati sjaj i naglasiti lepotu kože. Uvek imajte na umu svoj vlastiti izgled i izaberite boje koje vas najbolje ističu.

Tehnike šminkanja u trendu

Konturisanje i osvetljavanje

Konturisanje i osvetljavanje su tehnike koje pomažu da se definišu i oblikuju različite delove lica. Konturisanje se obično vrši tamnijom senkom ili kremastim proizvodom kako bi se stvorila senka i definisale konture lica, dok se osvetljavanje vrši svetlijim proizvodom kako bi se istakle izražajne tačke na licu. Ove tehnike su popularne jer mogu transformisati izgled lica i postići željeni efekat.

Strobing tehnika

Strobing tehnika je postala veoma popularna za postizanje prirodnog, blistavog izgleda kože. Ova tehnika se fokusira na korišćenje highlightera na određenim delovima lica, kao što su vrhovi jagodica, vrh nosa i lukus usana, kako bi se postigao sjajan, zdrav izgled. Strobing je izvrstan način da dobijete svež i mladolik izgled.

Winged eyeliner tehnika

Winged eyeliner tehnika je klasičan izgled kojim možete postići dramatičan ili sofisticiran izgled očiju. Ova tehnika podrazumeva iscrtavanje precizne linije na kapcima i produžavanje prema spoljnom uglu oka kako bi se stvorio “vibelajner”. Ova tehnika zahteva veštinu i praksu, ali je jednom savladana, može transformisati izgled vaših očiju.

Make-up za posebne prilike

Večernji make-up

Večernji make-up često uključuje snažnije boje i veće naglašavanje karakteristika lica. Možete eksperimentisati sa tamnijim senkama za oči, dramatičnijim eyelinerom i intenzivnijim ruževima. Takođe, možete dodati trepavice za dodatnu dozu glamura. Večernji make-up može biti luksuzan i dramatičan, a idealan je za noćne izlaske i posebne prilike.

Make-up za matursko veče

Matursko veče je posebna prilika koja zahteva make-up koji će vas istaći na plesnom podijumu. Popularni trendovi za matursko veče uključuju intenzivne senke za oči, dugotrajne ruževe i besprekorno matirane podloge. Možete dodati i dodatne elemente poput highlightera na ključnim mestima i naglašavanje jagodica za čaroban izgled.

Make-up za svadbu

Make-up za svadbu ima za cilj stvaranje blistavog i prirodnog izgleda kako bi nevesta zablistala na svom posebnom danu. Ovde je ključan izbor dugotrajnih proizvoda koji će izdržati celodnevno slavlje. Prirodne boje, kao što su roze i bež, su najpopularnije za neveste. Takođe je važno da make-up bude pažljivo prilagođen temi i stilu venčanja.

Trendovi u oblikovanju obrva

Prirodan izgled obrva

Trend prirodnog izgleda obrva je već neko vreme popularan. Ova tehnika podrazumeva defnisanje oblika obrva kako bi izgledale punije i deblje, ali i dalje prirodno. Možete koristiti olovku ili senku za obrve da biste popunili praznine i tragove, ali važno je da izgleda što prirodnije i da prati oblik vašeg lica.

Deblje i guste obrve

Deblje i guste obrve su takođe popularan trend. Ova tehnika podrazumeva puštanje obrva da rastu i zatim postiže željeni oblik i gustinu. Kako bi se postigao ovaj izgled, možete koristiti proizvode koji će dati volumen obrvama, kao što su gelske i maskare za obrve.

Tehnike popunjavanja obrva

Kada su obrve retke ili počele da proređuju, postoji nekoliko tehnika koje možete koristiti za njihovo popunjavanje. Jedna od popularnih tehnika je mikroblading, koja podrazumeva nanošenje pigmenta u kožu kako bi se simulirali prirodni dlačice. Takođe, možete koristiti olovke ili senke za obrve da biste popunili praznine, ali treba biti pažljiv da rezultat izgleda prirodno i ne previše naglašeno.

Trendovi u šminkanju usana

Mat ruževi

Mat ruževi su već neko vreme popularni i ostaju u trendu. Mat formula pruža dugotrajnost i intenzivnu pigmentaciju, što je odlično za postizanje snažnog izgleda usana. Od neutralnih nijansi do jarkih boja, mat ruževi mogu dodati sofisticiranu notu vašem izgledu.

Ombre efekat na usnama

Ombre efekat na usnama je postao popularan način eksperimentisanja sa bojama. Ova tehnika podrazumeva nanošenje dve različite nijanse ruža na usne kako bi se postigao prelaz između boja. Ombre efekat može dodati dubinu usnama i dati im izgled punoće.

Glitter efekti

Za posebne prilike ili za one koji vole eksperimentisati, glitter efekti na usnama su trenutni trend. Možete koristiti sjajne ruževe ili dodati šljokice na usne kako biste postigli sjaj i blistavost. Ova tehnika je odlično za izlaske, žurke ili svečane događaje, gde želite da se istaknete.

Saveti za dugotrajnost make-upa

Upotreba fiksatora

Fiksatori su proizvodi za šminkanje koji se nanose na lice nakon završetka rutine šminkanja kako bi se postigla dugotrajnost. Fiksatori pomažu da šminka ostane na svom mestu tokom celog dana i smanjuju potrebu za popravkom. Možete koristiti fiksator u spreju ili u obliku gela, ovisno o vašim preferencijama.

Korišćenje prajmera

Prajmer je proizvod koji se nanosi pre pudera ili tečnog make-upa kako bi se stvorila ravna baza za šminkanje. Prajmer pomaže u smanjenju vidljivosti pora, priprema kožu za nanošenje i produžava trajnost šminke. Odaberite prajmer koji odgovara vašem tipu kože i nanesite ga ravnomerno na celo lice pre ostatka make-upa.

Uklanjanje make-upa

Kada završite sa nošenjem make-upa, važno je temeljito ukloniti šminku kako biste očuvali zdravlje kože. Koristite blag čistač lica ili micelarnu vodu kako biste uklonili sve tragove šminke s lica. Nakon toga, možete koristiti hidratantnu kremu kako biste nahranili kožu i obezbedili da ostane hidrirana tokom noći.

Inspiracija sa svetskih revija

Pregled najnovijih make-up trendova sa revija

Revije su odlično mesto za dobijanje inspiracije za najnovije trendove u make-upu. Dizajneri i šminkeri često koriste revije kao platformu za predstavljanje novih stilova i tehnika. Ovo je odličan način da dobijete uvid u nove stilove šminkanja i kako ih možete primeniti u svom svakodnevnom izgledu.

Kako prilagoditi revijski make-up svakodnevnom stilu

Reviji često prikazuju dramatične i umetničke izglede, ali ih možete prilagoditi za vaš svakodnevni izgled. Na primer, ako vam se svidi revijski izgled sa naglašenim očima, ali ga ne želite nositi tokom dana, možete umesto toga prigrliti tu tehniku i koristiti neutralnije boje koje će vam doneti blistav izgled. Prilagođavanje revijskog make-upa vašem stilu i pogodnostima može vam pomoći da izrazite svoju kreativnost i eksperimentišete sa novim izgledima.

Make-up trendovi za različite godišnje doba

Make-up trendovi za proleće

Proleće često donosi osveženje i lakši izgled šminke. Trenutni trendovi za proleće uključuju pastelne boje na očima, blistavu kožu i ruževe u prirodnim bojama. Ovo je vreme za eksperimentisanje sa svetlijim i šarenijim nijansama kako bi se postigao vedar izgled.

Make-up trendovi za leto

Leto je doba kada se boje i teksture često postaju intenzivnije. Trenutno su popularne boje poput tirkizne, koralne i zlatne, koje mogu doneti letnji duh i vitalnost. Mat ruževi u intenzivnim bojama takođe su popularni tokom leta.

Make-up trendovi za jesen

Jesen je vreme kada se boje menjaju iz svetlih u toplije tonove. Popularni trendovi za jesen uključuju smeđe i zlatne nijanse na očima, intenzivne bordo ruževe i prirodan izgled kože. Ovo je odlično vreme za tople i bogate boje koje će se uklopiti sa jesenjom paletom.

Make-up trendovi za zimu

Zima donosi mogućnost za eksperimentisanje sa tamnim i dramatičnim izgledom. Trenutni trendovi za zimu uključuju tamnije senke za oči, burgundski ili tamnocrveni ruževi i blistavu kožu. Ovo je vreme kada možete dodati malo misterije i glamura u vaš make-up.